De ce să pui bere în aluatul de clătite. Secretul dezvăluit de chef Florin Dumitrescu

Rețeta de clătite cu bere a lui chef Florin Dumitrescu este extrem de simplă. Vei rămâne uimit de gustul lor.
De ce să pui bere în aluatul de clătite. Secretul dezvăluit de chef Florin Dumitrescu

Clătitele sunt unul dintre deserturile preferate ale românilor. Umplute cu gem, dulceață sau ciocolată, aceste delicatese pot fi consumate în orice moment al zilei. În plus, modul lor de preparare este extrem de simplu. Există numeroase rețete, iar chef Florin Dumitrescu pare să fi descoperit secretul pentru cele mai gustoase dintre ele. Ingredientul care le face delicioase și pufoase este berea. Iată rețeta completă a celebrului jurat de la „Chefi la cuțite”.

De ce să pui bere în aluatul de clătite. Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul

Florin Dumitrescu a învățat din adolescență tainele gastronomiei, iar munca continuă și pasiunea pentru gătit l-au făcut unul dintre cei mai apreciați chefi din România. Acum, rețetele sale sunt extrem de căutate de gospodine. Printre rețetele sale speciale se află și cea de clătite cu bere, potrivit Cancan.

Pentru început, iată ingredientele: 200 gr făină, 1 ou, un praf de sare, aproximativ 350 ml lapte, 50 ml bere, ulei, 200 gr nuci, 50 ml miere, zahăr pudră.

Mod de preparare

Primul pas pentru a savura cele mai delicioase clătite este să amestecați făina cu ouăle, zahărul și sarea. Apoi adăugați lapte treptat, până obțineți un amestec omogen.

La final, adăugați berea și câteva picături de ulei. În acest mod, clătitele vor ieși pufoase și nu vor risca să se usuce.

Pentru umplutură: prajiți nucile în tigaie, fără ulei. Le lăsați la răcit, apoi amestecați cu mierea. Serviți clătitele îndoite, răsucite, suprapuse sau sub diferite forme, în funcție de preferințe.

Motivul pentru care chef Florin Dumitrescu nu mai mănâncă ciorbe la restaurante

Recent, Florin Dumitrescu a fost invitat în cadrul uni podcast, unde a vorbit, printre altele, și despre preparatele pe care el nu le recomandă a fi mâncate în restaurante. Printre ele se numără și ciorbele sau supele. Iată care este explicația juratului de la „Chefi la cuțite”.

„Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu îi întreb pur și simplu: „Aveți Vegeta în farfurie, gătiți cu din astea?” și ospătarii de regulă spun: „Nu chef. Noi? Niciodată”.

M-a învățat un bucătăraș de prin Ardeal că școala de bucătari îi învață cum să folosească Vegeta fără să vadă. Fac supa baza și după aia o strecoară, o dau prin sită fină fină și se pierd bucățelele de morcov sau ce mai pun. Și având treaba asta și mănânci, eu îți spun sincer, nu e intoleranță, nici alergie, e inflamație direct.”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.4 18 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *