Berea este una dintre cele mai populare băuturi din lume. Există mai multe tipuri de bere, iar concentrația alcoolică diferă și ea de la un sortiment la altul. Însă chiar dacă o consumăm adesea în zilele toride de vară pentru a ne răcori, această băutură poate fi folosită și la gătit. Sunt numeroase rețete în care poate fi inclusă. Iar una dintre acestea este un desert preferat de cei mai mulți dintre noi: gogoșile. Iată de ce este bine să pui bere în auatul de gogoși.
Există rețete și rețete de gogoși, iar fiecare dintre ele are secretul ei. Chiar dacă par simplu de făcut și necesită doar câteva ingrediente, gogoșile te pot pune în dificultate, mai ales dacă nu ai experiență în bucătărie.
Însă berea te poate salva. Cu ajutorul ei, poți face cele mai delicioase gogoși, fără a te mai teme că poți da greș.
Citește și: Fructul pe care trebuie să îl adaugi în aluatul gogoșilor. Le dă o aromă deosebită. Numai așa le vei prepara
De asemenea, dacă dorești un plus de savoare, poți adăuga și coajă de lămâie sau portocală. În funcție de preferințe poți alege și brânza, dacă le dorești mai dulci sau mai sărate.
Rețeta de mai jos este pentru 20 de gogoși.
Ai nevoie să pui într-un castron berea, apa, oul și brânza de vaci. Amestecă bine, până când conțnutul se omogenizează. Apoi adaugă făina în ploaie și amestecă în continuu. Aluatul trebuie să iasă cu o consistență asemănătoare celei de smântână mai groasă. În cazul în care iese prea subțire, mai adaugă făină.
Citește și: Gogoși simple pufoase și aromate. Cât timp se lasă aluatul la dospit, de fapt
Începe prăjirea gogoșilor. Pune ulei într-o tigaie și așteaptă până când se încinge. Apoi, cu o lingură ia din aluat și pune-l în tigaie. Important! Lingura se udă de fiecare dată pentru ca aluatul să nu se lipească. Se lasă timp de câteva minute atât pe o parte cât și pe cealaltă până când gogoșile se prăjesc.
După ce ai terminat de prjit gogoșile, scoate-le din tigaie și așează-le pe o farfurie mare tapetată cu un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei. La final, gogoșile se pudrează cu zahăr vanilat sau pudră.
Poftă bună!
Dacă vrei să afli și mai multe rețete delicioase sau trucuri gastronomice, accesează aici secțiunea dedicată.