De ce să pui câțiva căței de usturoi la fereastră. Trucul e genial, te scapă de o mare problemă

Află că usturoiul nu este folosit doar pentru mâncare
De ce să pui câțiva căței de usturoi la fereastră. Trucul e genial, te scapă de o mare problemă

Usturoiul nu este un aliment folosit doar pentru a dat gust mâncărurilor. În cazul în care nu știai, este folosit și pentru a scăpa de o problemă întâlnită de mulți oameni. Tot ce ai de făcut este să pui câțiva căței de usturoi la fereastră și te vei bucura de beneficiile acestuia.

Truc simplu și de mare ajutor. Ce se întâmplă dacă pui usturoi pe pervazul geamului

Există în lume o mulțime de remedii naturale pentru problemele din viața de zi cu zi. Multe gospodine românce le-au învățat de la mame sau bunici și le folosesc pentru a-și facilita treburile din casă. Chiar dacă în comerț există o mulțime de produse care pot fi folosite pentru curățenie, unele dintre ele pot fi toxice.

Din acest motiv, gospodinele au descoperit o soluție foarte interesantă pentru curățenie. Este vorba despre folosirea usturoiului. Cum în sezonul cald multe insecte ne invadează locuințele, e nevoie să găsim rapid soluții pentru a le îndepărta. Acestea păt apărea inițial pe frunzele și tulpinile plantelor prezente pe terase și grădini, în timp ce ne putem trezi cu alte insecte minuscule plimbându-se prin bucătărie.

Vezi și – Cum scapi de respirația neplăcută după ce ai mâncat usturoi. Cele mai simple și eficiente metode, rezultate uimitoare

Cum să folosești usturoiul pentru a ține insectele la distanță

Specialiștii au o recomandare foarte simplă, și anume folosirea usturoiului. Aceasta leguminoasă reprezintă un ingredient extrem de versatil, care funcționează ca un repelent natural pentru dăunători. Tot ce ai de făcut pentru a ține insectele la distanță este să cureți câțiva căței de usturoi și să-i plasezi pe pervazul ferestrelor din casă, la îmbinarea ușilor, în colțurile bucătăriei sau chiar la intrarea în locuință.

Datorită faptului că usturoiul conține compuși cu sulf, care au proprietăți insecticide și fungicide. Insectele vor fugi de mirosul acid al legumei, iar tu vei scăpa de „invazia” acestora, scrie playtech.ro.

O altă soluție eficientă este să pui mai mulți câței de usturoi într-un borcan. Umple-l cu apă și lasă-l lângă fereastră câteva zile. Apoi, vei pulveriza apa de usturoi pe plantele afectate de afide și vei vedea că acestea vor dispărea. Nu uita să insiști asupra frunzelor și a tulpinilor florilor.

Citește și – Cum să scoți mirosul de ceapă sau usturoi din tocător. Trucul e mai simplu decât credeai, efecte rapide

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *