De ce să pui coji de ouă în ghiveciul florilor, pentru a le oferi calciul de care au nevoie. Folosirea cojilor de ouă pentru îngrijirea plantelor în ghiveci este o modalitate organică de a le adăuga nutrienții necesari.
Cojile de ouă sunt bogate în calciu, iar acest lucru le transformă într-un compus ideal al îngrășămintelor organice comerciale. În plus, aceste ingrediente sunt la îndemâna oricui și foarte ușor de utilizat. Iar beneficiile pe care le aduc în sol sunt de mare ajutor pentru creșterea plantelor. Trebuie doar să sfărâmi cojile, apoi să le presari deasupra ghivecelor de flori și legume. Sapă-le cu atenție în pământ și își vor elibera calciul și alte minerale pe măsură ce se degradează. În același timp, vor îmbunătăți textura, aerarea și drenajul solului. Iată trucul nebănuit pentru îngrijirea plantelor cu ajutorul cojilor de ouă.
Calciul este un nutrient esențial pentru toate plantele, alături de potasiu, fosfor, magneziu și oxigen. Plantele folosesc calciul pentru a extinde pereții celulari, astfel încât planta să poată crește. De aceea este o componentă necesară în celulele noi. Calciul asigură că membranele și pereții celulelor au stabilitate. În plus, are un rol important pentru dezvoltarea rădăcinilor și ajută la creșterea tubului de polen. Plantele absorb calciul din sol pe măsură ce se deplasează în sus prin rădăcini și în plantă, unde celulele îl pot folosi. Plantele devin deficitare dacă nu există suficient calciu în sol. În plus, alți factori pot interfera cu capacitatea plantelor de a absorbi calciul. De exemplu, dacă există prea mult potasiu sau magneziu în sol, plantele pot deveni deficitare de calciu.
Folosirea cojilor de ouă zdrobite este benefică și pentru a descuraja melcii să deterioreze plantele. Marginile ascuțite și casante ale unei coji de ou mărunțite nu sunt o suprafață confortabilă pentru melci. Prin împrăștierea cojilor rupte în jurul bazei răsadurilor, poți să construiești o barieră fizică pentru a descuraja micii dăunători să mânânce frunzele fragede. Pe lângă faptul că adaugă minerale și ajută la condiționarea solului, cojile de ou sunt un remediu pentru a proteja plantele de invazia melcilor.
Cojile de ouă sunt o modalitate eficientă de a hrăni plantele, dar majoritatea plantelor de apartament au nevoie de fertilizare suplimentară cu azot, potasiu, fosfor și alți nutrienți. Multe îngrășăminte formulate pentru plantele de interior pot conține calciu. Verifică atent eticheta produsului dacă utilizezi și alte ingrediente pentru excesul de calciu în sol, ceea ce poate duce la deficiența plantelor de magneziu. Alternativ, poți adăuga compost în sol pentru a asigura aportul de nutrienți. Cojile de ouă pot fi un material de compost excelent, împreună cu alte resturi din bucătărie, cum ar fi fructele, legumele și zațul de cafea.
Materialele vegetale, cum ar fi acele de pin, paiele sau așchiile de lemn pot fi, de asemenea, utilizate. Rupe cojile de ouă înainte de a le adăuga în grămada de compost, astfel încât să se descompună mai repede. Plantele de interior au nevoie de îngrășământ numai atunci când cresc activ. Evită să adaugi nutrienți în sol în lunile de iarnă, când plantele sunt latente.
Citește și 5 plante care țin gândacii la distanță. Unde e bine să le așezi în casă, funcționează de minune