De ce să pui coji de portocală în ghiveciul cu flori. Dacă ești iubitor de natură, iar în locuința ta se găsesc numeroase plante, nu ezita să apelezi la acest truc. Cojile de portocale te vor ajuta să scapi de o problemă supărătoare. Cu siguranță vei apela la această metodă de fiecare dată.
Deși acum le găsim foarte ușor și în vara, potrocalele sunt fără doar și poate fructele-vedetă în sezonul rece. Gustul lor dulce acrișor și aroma inconfundabilă dau un plus de savoare Sărbătorilor de iarnă. Dar, așa cum probabil știi, nu doar miezul acestui fruct poate fi folosit, ci și coaja lui.
Este drept, nu o consumăm, ci poate fi utilizată în multe alte scopuri. De cele mai multe ori, cojile de portocală ajung la coșul de gunoi, însă ele îți pot fi de mare ajutor.
Un exemplu în acest sens este punerea cojilor de portocale în ghiveciul cu flori.
Beneficiile cojii de portocale asupra florilor sunt cunoscute. Ele ajută solul să devină mai fertil, lucru care favorizează dezvoltarea plantelor. În plus, dacă pui coajă de portocale în pământul florilor, vei reuși ca prin minune să ții depate animalele de companie de ghivecele cu flori.
Având un miros foarte pregnant, animalele de companie sunt deranjate de acesta. Astfel, pisicile și cățeii nu se vor mai apropia de florile tale, iar tu nu vei mai fi nevoit să strângi tot timpul pâmântul împrăștiat în toată casa.
Iar pentru un efect și mai puternic, poți măcina cojile de portocale și adăuga deasupra lor o linguriță de cafea. Efectul acestui amestec este și mai puternic.
Și pentru că tot ne aflăm în preajma Sărbătorilor, una dintre băuturile cele mai consumate în a ceastă perioadă este vinul fiert. Iar condimente precum coaja de portocală dau o savoare deosebită „licorii”.
În cele ce urmează îți prezentăm o rețetă delicioasă de vin fiert pentru serile friguroase de iarnă când tot ce vrei să faci este să urmărești filmul preferat din confortul canapelei tale.
Pentru îndulcirea vinului fiert putem folosi:
Condimente:
Ai libertatea să jonglezi cu aceste condimente așa cum consideri, în funcție de gust. Însă ține cont că nu trebuie să folosești mai mult de trei dintre ele pentru a nu strica gustul vinului.
Primul pas este să pui vinul la fiert, la foc mic. Se adaugă apoi condimentele favorite. Lăsă-l să fiarbă până este aproape de clocot, apoi ia-l de pe foc, strecoară și înainte de servire adăugă felii proaspete de fructe.
Citește și: „Muffins cu ciocolată și aromă de portocale în doar 30 de minute. Fără praf de copt, fără aditivi”