De ce să pui drojdie în ghiveciul cu flori. Metoda uluitoare pe care o vei folosi mereu

Cum să prepari această soluție care este de mare ajutor
De ce să pui drojdie în ghiveciul cu flori. Metoda uluitoare pe care o vei folosi mereu

Drojdia este folosită în general pentru pregătirea prouselor de panificație. Ceea ce poțini oameni știu este faptul că drojdia conține substanțe benefice pentru îngrijirea plantelor. Află de mai jos cum să o folosești pentru a avea flori sănătoase și rezistente.

Cum să folosești drojdia pentru a ajuta plantele din ghivece

Potrivit specialiștilor, până în prezent au fost sutdiate peste 1500 de specii de drojdie. Cea mai frecventă utilizare a ei este în procesul de coacere și fermentare. Există drojdia de pâine, folosită în fabricarea pâinii, drojdia de bere, folosită în procesul de fabricare a berii sau drojdia de vin, pentru fabricarea vinului.

Ceea ce nu știu mulți oameni este faptul că drojdia poate fi de mare folos pentru plantele și florile din ghivece.

Vezi și – Trucul care salvează florile aproape uscate din ghivece. Cu ce trebuie să le stropești de fapt, rezultatele nu vor întârzia să apară

Cum să pregătești soluția cu drojdie pentru florile din ghivece

Florile au tot timpul nevoie de substanțe nutritive pentru a le ajuta să reziste cât mai mult. Una dintre acestea poate fi preparată din drojdie. Este nevoie să dizolvi cinci grame de drojdie proaspătă într-o ceașcă cu apă caldă și adaugă și o jumătate de linguriță de zahăr. Această soluție se toarnă într-un bidon cu 5 litri de apă filtrată, apă de la robinet sau apă de ploaie.

Apoi folosește această soluție pentru a uda florile de două ori pe lună. Este foarte important ca această apă să o pui în farfurie, nu în pământul ghivecelor.

În timpul fermentației cu zahărul, drojdia secretă substanțe folositoare plantelor precum tiamina, auxine și alți acizi benefici, dar și vitamine din grupul B. De asemenea, drojdia activează prelucrarea substanțelor nutritive din sol și eliberează azot, benefic pentru rădăcinile plantelor.

Specialiștii în domeniu spun că poți folosi această soluție și pentru roșiile sau ardeii din solar. Trebuie însă să prepari o soluție mai concentrată, adică 50 de grame de drojdie pentru cinci litri de apă. Soluția se toarnă în apropierea tulpinii legumelor.

De ce să pui coji de portocală în ghiveciul cu flori

Cojile de portocală ajută solul să devină mai fertil, lucru care favorizează dezvoltarea plantelor. Mai mult decât atît, dacă pui coajă de portocale în pământul florilor, vei reuși ca prin minune să ții depate animalele de companie de ghivecele cu flori.

Vezi aici – De ce să pui coji de portocală în ghiveciul cu flori. Trucul e uimitor, nu o să mai renunți la el

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.1 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *