De ce să pui făină în chiuvetă. Trucul nebănuit cu efecte uimitoare

Metoda care te va scuti de bătăi de cap
De ce să pui făină în chiuvetă. Trucul nebănuit cu efecte uimitoare

De ce să pui făină în chiuvetă. Făina este unul dintre ingredientele cel mai des utilizate de către gospodile la gătit. Dar cu toate astea, acest aliment poate fi întrebuințat în mai multe scopuri. Deși multă lume ar putea asocia turnatul făinii în chiuvetă cu aruncatul ei „pe apa sâmbetei”, în realitate ne-ar putea ajuta. Iată un truc genial de care poate nu ai auzit, dar care cu siguranță îți va fi de folos.

De ce să pui făină în chiuvetă. Trucul nebănuit cu efecte uimitoare

Adesea, curățatul chiuvetei reprezintă o treabă migăloasă. Unele soluții pe care le folosim nu oferă rezultatul așteptat, iar nemulțumirea este cu atât mai mare cu cât aceste produse sunt și costitsitoare. Există însă un truc cu ajutorul căruia chiuveta ta din inox va deveni ca nouă. Și în plus, nu vei fi nevoit să scoți prea mulți bani din buzunar.

Metoda prezenttă mai jos poate fi aplicată pe orice suprafață din oțel inoxidabil.

Primul pas este să cureți chiuveta de resturile alimentare. Freacă bine pereții și fundul chiuvetei cu un burete și o soluție neabrazivă. Usucă apoi chiuveta cu un prosop de hârtie sau o cârpă.

Presară un sfert de pahar de făină în chiuvetă până când suprafețele sunt complet acoperite. Freacă din nou cu un burete părțile chivetei pe care ai turnat făina, iar ulterior clătește bine. La final, rezultatul va fi uimitor. Vei avea o chiuvetă strălucitoare care va arăta ca nouă.

Desfundă chiuveta cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Dacă nu curățăm chiuveta în mod regulat, ni se poate întâmpla ca scurgerea ei să se înfunde. Astfel, apa folosită se va scurge foarte greu sau deloc. În plus, o chiuvetă înfundată poate emana un miros neplăcut.

Pentru a rezolva problema scurgerii înfundate de la chiuvetă putem apela fie la substanțe chimice, caz în care va trebui să scoatem bani din buzunar și în plus acestea pot fi și periculoase din cauza toxicității lor, fie la bicarbonatul de sodiu. Acesta din urmă are o paletă largă de întrebuințări în casă și este potrivit inclusiv pentru situația amintită.

Împreună cu oțetul, bicarbonatul de sodiu formează combinația perfectă pentru a elimina resturile de mâncare ajunse în scurgerea chiuvetei. Metoda funcționează atât pentru chiuvetele de inox, cât și pentru cele din orice alt material. Așa că nu trebuie să îți faci griji că ar putea să o afecteze în vreun fel.

Nu trebuie să faci decât să fierbi o cratiță cu apă, apoi să adaugi un sfert de pahar de bicarbonat de sodiu. Amestecul va începe să sfârâie, așa că trebuie acționat rapid. Soluția se toarnă direct în canalul de scurgere. Apoi toarnă o jumătate de pahar de oțet. Vei auzi niște sunete, dar nu trebuie să te îngrijorezi. Acele sunete confirmă faptul că soluția are efect.

Lasă soluția să acționeze 10-15 minute și verifică dacă blocajul a fost eliminat. În caz contrar, repetă procedura până la de trei ori. După ce blocajul a dispărut, clătește chiuveta cu orice agent de curățare pentru a-i da strălucire și un miros plăcut.

Citește și: „Amestecul puternic prin care cada îngălbenită poate redeveni albă. Ai nevoie de 2 ingrediente banale

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.9 33 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *