Frunzele de dafin sunt de mare ajutor în casă, nu numai pentru a prepara diferite feluri de mâncare. Există persoane care se asigură că zdrobesc câteva fruze de dafin și le pun în colțurile camerelor din casă. Astfel scapă de o problemă des întâlnită.
Insectele reprezintă o problemă des întâlnită în multe case. Deși se spune despre ele că reprezintă una dintre mașinile de reciclare de top ale naturii, ele curățând murdăria din mediul înconjurător atunci când se hrănesc cu materiale în descompunere. Chiar dacă sunt foarte utile pentru mediu, ele pot deveni enervante atunci când ajung în casă.
Frunzele de dafin sunt folosite nu doar în bucătărie pentru a oferi aromă mâncărurilor, ci și în diverse scopuri în gospodărie, inclusiv ca respingător natural pentru țânțari și alte insecte.
Ce ai de făcut? Așează câteva frunze de dafin pe pervazurile ferestrelor, în colțurile camerelor, în jurul plintei, dar și în spatele mobilei sau frigiderului/dulapurilor. În timp, asigură-te că le înlocuiești, atunci când mirosul se reduce.
Dafinul este o plantă care de secole este utilizată atât în scopuri medicinale, cât și pentru a da aromă diferitelor tipuri de mâncare. Consumate des, ajută la reducerea gazelor și a balonării și luptă împotriva daunelor provocate de radicalii liberi datorită antioxidanților săi. Există și dovezi care demonstrează că frunzele de dafin pot ajuta la tratarea mătreții, a durerilor musculare și articulare și a infecțiilor cutanate.
Frunza de dafin, chiar și uleiul esențial de dafin, au beneficii antiinflamatorii, antimicrobiene și antioxidante datorită antioxidanților și altor compuși protectori care se găsesc în plantă.
Un studiu făcut la Universitatea de Stat pentru Agricultură și Tehnică din Carolina de Nord s-a concentrat pe activitățile antimicrobiene și antioxidante ale uleiurilor esențiale specifice din pelin alb, geranium cu miros de trandafir și dafin pe produse proaspete împotriva bacteriilor periculoase, inclusiv Salmonella și E.coli. Toate cele trei uleiuri esențiale au prezentat proprietăți antioxidante, cea mai mare activitate fiind înregistrată în cazul uleiului esențial de dafin.