De ce să pui griș în aluatul de clătite. Secretul bucătarilor de top de care te vei îndrăgosti pe loc

Acest truc te va scăpa de multă bătaie de cap
De ce să pui griș în aluatul de clătite. Secretul bucătarilor de top de care te vei îndrăgosti pe loc

Clătitele sunt unul dintre deserturile preferate ale românilor, foarte ușor de preparat și foarte versatile. În ciuda simplității sale, este de departe cel mai gustos desert pe care l-am consumat vreodată. Totuși, și pentru acest preparat există diferite trucuri care să îmbunătățească rețeta.

Pune și tu griș în clătite și bucură-te de rezultat

Clătitele sunt desertul pe care cu siguranță l-am mâncat, fiecare dintre noi, cel puțin o dată în viață. Acest desert este unul dintre preferatele românilor, putând fi combinat cu orice tip de gem, dulceață, ciocolată, ori cam orice ingredient. Versatil, ușor de preparat și delicios, clătitele nu au cum să nu fie preferatele tuturor, mai ales că este și foarte la îndemâmă. Cu toate acestea, există metode de a îmbunătăți preparatul cu doar puțin griș.

Tot ce vă trebuie pentru o porție delicioasă de clătite sunt 3 ouă, 300 grame de făină, 300 ml de lapte, 250-300 ml de apă minerală, un praf de sare, arome (vanilie, coajă de lămâie și portocală), iar la final, 50 ml de ulei pentru prăjit.

Cum să faci cele mai bune clătite cu griș

Să trecem și la preparatul în sine. Trebuie doar să puneți ingredientele într-un castron și să amestecați bine, până când totul este uniform și neted, fără urmă de cocoloașe. Apoi, turnați câte un polonic din acest amestec în tigaie, până prinde o culoare aurie pe margini. Iar dacă până acum nu am pomenit de griș, este pentru că rolul lui abia acum începe. Folosiți griș pentru a evita ca clătitele să se lipească de tigaie. Dacă compoziția de clătite este subțire, adăugați puțin griș, iar amestecul va prinde o consistență perfectă, care nu se va mai prinde de tigaie.

Un alt truc, care va ajuta clătitele să rămâne moi și pufoase și a doua zi ține de ingredientele folosite. Folosiți lapte integral și unt topit. Acesta face clătitele să fie moi și fine și previne uscarea lor. Dacă puneți între 30 și 50 g de unt topit în aluatul de clătite, ele se vor păstra impecabile chiar și a doua zi. În plus, nu va mai fi nevoie să puneți ulei în tigaie atunci când le prăjești, ceea ce înseamnă că elimini și grăsimea din preparat.

Dacă ați pregătit o cantitate mai mare de clătite și vreți să măncați din ele și în ziua următoare, nu uitați să le acoperiți. Puneți folie alimentară peste vasul în care aveți clătitele, astfel încât marginile acestora să nu se usuce. Cu cât clătitele sunt mai subțiri, cu atât există riscul ca ele să se întărească pe margine.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.6 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *