De ce să pui lămâie în lapte. E aur curat, femeile de la țară fac asta de ani buni

Ce se întâmplă, de fapt, dacă pui lămâie în lapte
De ce să pui lămâie în lapte. E aur curat, femeile de la țară fac asta de ani buni

Laptele și sucul de lămâie sunt două lichide extrem de gustoase, sănătoase și populare la noi în țară. Mulți dintre noi le folosim și le consumăm în fiecare zi, dar oare ce se întâmplă dacă le combinăm? Te invităm să încerci acest experiment uluitor. Nu o să-ţi vină să crezi ce vei descoperi!

Motivul pentru care este bine să pui lămâie în lapte

Atunci când vine vorba de combinarea alimentelor în bucătărie, întotdeauna pot apărea surprize. Unul dintre amestecurile care a stârnit curiozitatea de ceva vreme în rândul internauților este cel de lămâie și lapte.

Pentru unii, acest amestec poate părea ciudat și chiar neplăcut, în timp ce pentru alții este o tehnică folosită de secole. Dar ce se întâmplă cu adevărat atunci când combini lămâia și laptele? Ei bine, poți obține propria brânză.

Da, ai auzit bine! Potrivit specialiștilor, aciditatea sucului de lămâie desparte grăsimea laptelui și o face să fermenteze, astfel se creează brânza, care nu numai că este extrem de delicioasă, ci este și foarte sănătoasă.

Citește și Ce îngrașă mai mult: brânza sau carnea? Răspunsul clar al specialistului, sigur nu te așteptai la asta!

Cum se obține brânza din lămâie și lapte

Ingrediente

  • sucul de la o lămâie mare
  • un litru de lapte

Mod de preparare

Mai întâi de toate, se încălzește laptele, iar apoi se adaugă sucul de la o lămâie mare cât acesta este cald, nu fierbinte. Acum, se agită energic amestecul și se așteaptă până când laptele se transformă în zer și până când se vor forma bucățile de brânză.

Ulterior, se strecoară zerul și se așează totul într-un loc răcoros. Mai departe, se împarte în trei porții și se bea de trei ori pe zi, între mesele principale.

Se procedează așa timp de două săptămâni. Așa cum am precizat și mai sus, din băutură se obține și brânză dulce. Aceasta este foarte bună și poate fi consumată ca atare sau în diferite preparate dulci, cum ar fi clătitele sau plăcintele.

Citește și Ți-e poftă de ceva dulce? Prepară rețeta de bătută cu brânză a bunicii Gherghina. Pe cât de simplă, pe atât de savuroasă!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.5 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *