De ce să pui o găleată cu apă și nisip în curtea casei. Trucul e genial, îți va fi de mare ajutor vara

Îl vei folosi pe toată perioada verii
De ce să pui o găleată cu apă și nisip în curtea casei. Trucul e genial, îți va fi de mare ajutor vara

În perioada anotimpului cald majoritatea oamenilor găsesc o mulțime de soluții ingenioase pentru a scăpa de problemele aduse la pachet cu acest anotimp. Spre exemplu, vei afla de mai jos de ce e bine să pui o găleată cu apă și nisip în curtea casei. Este un truc care îți va fi de mare ajutor.

Truc simplu și de ajutor. Pune o găleată cu nisip în curtea casei

Odată cu debutul sezonului cald își fac apariția și insectele enervante. În afară de deranjul pe care îl provoacă, unele dintre ele pot fi și purtătoare de boli. Iată cum să faci să scapi rapid de ele, mai ales dacă stai la casă și beneficiezi de o curte.

Țânțarii sunt unele dintre cele mai deranjante insecte. Ei își fac apariția în apropierea anotimpului cald și trăiesc pe tot parcusul verii. Ei sunt, de obicei, purtători de boli, astfel că toți oamenii își doresc să îi țină la distanță.

Din fericire, există o mulțime de modalități de a scăpa de țânțari. Fie că folosești produse sub forma insecticidelor, fie că vrei să alegi produse naturale, toate promit că te ajută să scapi de țânțari. Această tehnică, simplă și eficientă, cu ajutorul căreia vei ține țânțarii la distanță de curtea ta, presupune doar să folosești o găleață cu apă și nisip.

Pune găleata cu apă și nisip într-o zonă cu umbră din curtea ta. Deasupra nisipului poți să adaugi un strat subțire de iarbă, pentru a îmbunătăți amestecul din punct de vedere estetic. Țânțarii sunt atrași de apa murdară, unde obișnuiesc să își depună ouăle. Nisipul în combinație cu stratul de iarbă, din găleată creează reacții chimice ce produc o așa-zisă apă murdare. Aceasta atrage insectele, scrie playtech.ro. Acest amestec reprezintă o bacterie inofensivă pentru oameni, dar letală pentru ouăle de țânțari.

Atât timp cât în curte nu vor fi alte surse de apă stagnată, țânțarii vor alege să se înmulțească în găleți. Pentru că ei trăiesc doar câteva săptămâni este de înțeles faptul că în găleata respectivă se vor înmulți câteva generații de țânțari, dar care vor muri în cele din urmă.

De ce sunt periculoase mușcăturile de țânțari

Mușcătura de țânțar în sine nu este problematică, însă din cauza faptului că ei se hrănesc cu sânge de la mai mulți oameni, pot transmite o mulțime de afecțiuni. Printre cele mai răspândite sunt: malaria, febra galbenă, febra Dengue, febra West Nile, encefalită virală, filarioză limfatică, infecția cu virusul Zika.

Vezi și – Cum poți să scapi de țânțari. Cele mai simple și eficiente soluții care sunt la îndemâna oricui

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.1 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *