De ce să pui o lingură de apă rece în maioneză, la final. Trucul bucătarilor pricepuți pentru un rezultat perfect

Motivul pentru care este bine să pui o lingură de apă rece în maioneză
De ce să pui o lingură de apă rece în maioneză, la final. Trucul bucătarilor pricepuți pentru un rezultat perfect

Te-ai gândit să renunți la maioneza din comerț și să faci una mai sănătoasă și mai gustoasă chiar la tine acasă? Ei bine, atunci ai nimerit exact unde trebuie. Noi îți vom dezvălui cea mai bună rețetă de maioneză. Iată de ce se adaugă o lingură de apă rece în preparat. Cu siguranță nu știai acest truc!

Secretul celei mai bune maioneze de casă

Renunță la maioneza pe care o găsești în comerț. De ce? Simplu, pentru că nu este la fel de gustoasă precum cea pe care o prepari acasă și, în plus, nu este nici la fel de sănătoasă.

Maioneza de casă este mult mai cremoasă, are un gust mult mai bun și poate fi consumată în siguranță chiar și de către cei mici. În plus, ea nu te va face nici să cheltui mai mult, fiindcă o poți pregăti din doar câteva ingrediente.

Totuși, înainte de a te apuca de gătit, trebuie să-și dezăluim secretul acestui produs. După ce ai preparat maioneza este foarte important să adaugi o lingură de apă rece în ea, fiindcă va deveni mai spumoasă și mai deschisă la culoare.

Ce vas trebuie să folosești

De asemenea, bucătarii iscusiți recomandă la prepararea maionezei folosirea unui vas de argilă, lut, porţelan sau plastic. În schimb, ei spun că nu trebuie utilizat un vas de fier.

Mai mult, ca să amesteci compoziţia, trebuie să folosești neapărat o lingură de lemn. Acum, hai să vedem de ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti cea mai bună maioneză:

  • un ou întreg
  • o lingură de muștar
  • zeama de la o lămâie
  • o jumătate de linguriță de sare
  • o lingură de apă minerală, rece
  • 500 de ml de ulei de floarea soarelui

Citește și Ce să pui neapărat în maioneza pentru salata de vinete. Ingredientul secret care te va cuceri, nu te mai saturi mâncând!

Cum se prepară maioneza de casă

În recipientul blenderului se pun oul, muștarul, sarea, zeama de lămâie și cei 250 de ml de ulei. Ulterior, se pune capacul recipientului și se pornește blenderul la viteză mică.

Se lasă câteva secunde, după care se adăugă restul de ulei. Se pornește, din nou, blenderul la viteză mică, apoi se mărește treptat viteza, până când uleiul va fi absorbit complet. La final, se adaugă apa minerală și zeama de lămâie. Spor la treabă!

Citește și Nu mai pune muștar în maioneză. Ingredientul secret care o face mult mai delicioasă și cremoasă, rețeta te va cuceri pe loc!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *