Te-ai gândit să renunți la maioneza din comerț și să faci una mai sănătoasă și mai gustoasă chiar la tine acasă? Ei bine, atunci ai nimerit exact unde trebuie. Noi îți vom dezvălui cea mai bună rețetă de maioneză. Iată de ce se adaugă o lingură de apă rece în preparat. Cu siguranță nu știai acest truc!
Renunță la maioneza pe care o găsești în comerț. De ce? Simplu, pentru că nu este la fel de gustoasă precum cea pe care o prepari acasă și, în plus, nu este nici la fel de sănătoasă.
Maioneza de casă este mult mai cremoasă, are un gust mult mai bun și poate fi consumată în siguranță chiar și de către cei mici. În plus, ea nu te va face nici să cheltui mai mult, fiindcă o poți pregăti din doar câteva ingrediente.
Totuși, înainte de a te apuca de gătit, trebuie să-și dezăluim secretul acestui produs. După ce ai preparat maioneza este foarte important să adaugi o lingură de apă rece în ea, fiindcă va deveni mai spumoasă și mai deschisă la culoare.
De asemenea, bucătarii iscusiți recomandă la prepararea maionezei folosirea unui vas de argilă, lut, porţelan sau plastic. În schimb, ei spun că nu trebuie utilizat un vas de fier.
Mai mult, ca să amesteci compoziţia, trebuie să folosești neapărat o lingură de lemn. Acum, hai să vedem de ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti cea mai bună maioneză:
În recipientul blenderului se pun oul, muștarul, sarea, zeama de lămâie și cei 250 de ml de ulei. Ulterior, se pune capacul recipientului și se pornește blenderul la viteză mică.
Se lasă câteva secunde, după care se adăugă restul de ulei. Se pornește, din nou, blenderul la viteză mică, apoi se mărește treptat viteza, până când uleiul va fi absorbit complet. La final, se adaugă apa minerală și zeama de lămâie. Spor la treabă!