De ce să pui o pungă cu orez în congelator. Orezul, făina, pastele sau alte cereale sunt perdispuse la apriația micilor dăunători acolo unde sunt depozitate. Aceste mici insecte pot depune ouăîn fiecare zi, astfel că problema poate persita o perioadă lungă de timp. De aceea, eliminarea lor reprepzintă o prioritate pentru multe gospodine. Cu ajutorul acestui truc vei scăpa garantat de această problemă.
Gărăgărițele de orez sau de făină pot apărea în cămară sau în sertarele unde ținem cerealele. Pentru a preveni apariția lor este foarte important ca spațiile de depozitare, precum rafturile sau sertarele, să fie curățate periodic, deoarece ritmul de înmulțire al acestora este foarte mare. El pot depune mai multe ouă pe zi.
Dacă și tu te confrunți cu această problemă și nu știi cum să scapi de micile insecte deranjante, aplică acest truc. Gărgărițele de orez nu sunt periculoase pentru oameni, dar prezența lor poate atrage alți dăunători, așa că este necesar să scapi cât mai repede de ele.
De cele mai multe ori, acestea apar într-un mediu umed, cum ar fi dulapul de lângă chiuvetă. Gărgărițele se hrănescu cu făină, orez, cereale și paste făinoase. Ele pot avea tei sau chiar patru generații pe parcursul unui singur an.
Însă nu trebuie să ne facem griji, întrucât cu ajutorul acestui truc simplu vom scăpa de ele. Gărgărițele mor foarte repede dacă sunt supuse unor temperaturi sub 0 grade. Așa că tot ce trebuie să faci este să pui de orez sau orice alt ambalaj alimentar în congelator timp de două-trei zile.
Frigul va distruge atât insectele cât și ouăle acestora. În tot acest timp, trebuie să cureți foarte bine dulapul unde obișnuiești să ții cerelalele.
În plus, în dulap poți păstra frunze de dafin, căței de usturoi, cuișoare, piper negru sau rozmarin. Aceștia sunt repelenți naturali care alungă insectele datorită mirosului lor puternic.
Dacă obinuiești să ții carne în congelator este bine să știi că indiferent de tipul ei, nu mai trebuie să o consumi după o anumită perioadă. Spre exemplu, carnea de pui – un aliment perisabil chiar și în condiții de frig – nu trebuie ținută la congelator mai mult de 12 luni. Specialiștii recomandă să fie consumat până la împlinirea acestui termen, deoarece în caz contrar te expui riscului de a face toxiifecție alimentară.
În cazul în care puiul a fost tăiat și împărțit în mai multe bucăți gata de congelat, trebuie să știi că nu este idicat să îl consumi mai târziu de opt-nouă luni. De asemenea, este recomandat ca atunci când congelezi un pui să notezi pe ambalaj data la care l-ai pus în congelator.
De asemenea, trebuie ținut cont și de situația în care ai cumpărat puiul deja congelat de la supermarket. În acest caz, termenul de valabilitate este de maxim 10 luni de când l-ai pus la congelator.
Citește și: „Cât rezistă carnea de porc la congelator. Perioada în care o poți consuma în siguranță. Mulți români greșesc”