Berea este una dintre cele mai consumate băuturi alcoolice, atât în lume, cât și în România. Este preferată de oameni mai ales în sezonul cald, pentru că îi ajută să se răcorească, să se hidrateze și nu are o concentrație mare de alcool. De ce să pui sare în bere înainte de a o savura? Trucul care schimbă complet felul în care bei berea.
Fie că îți place berea clasică sau ce artizanală, fără alcool sau cu diverse arome, există diverse trucuri pentru a o face mai bună. Deși în mod normal nu te-ai gândi să asociezi sarea cu bere, acest ingredient nelipsit de la orice mâncare are câteva beneficii evidente și pentru bere. Iată câteva motive pentru care ar trebui să adaugi un praf de sare, atunci când bei o bere!
Citește și: Cât alcool are berea fără alcool, de fapt. Puțină lume știe asta
Dacă nu îți place gustul puternic al berii, îl poți estompa folosind sare. Acest ingredient face ca amăreala berii să nu se mai simtă așa puternic.
O bere de calitate medie poate fi transformată într-o bere bună, iar o bere proastă poate fi acceptabilă dacă adaugi puțină sare. Acest ingredient este un potențiator de aromă și se folosește inclusiv la deserturi. Același rol îl are și atunci când este adăugat în bere.
Citește și: De ce să cureți frunzele plantelor cu bere. Trucul e genial, îl vei folosi mereu
Orice băutură alcoolică deshidratează, iar berea nu face excepție, chiar dacă are un procent mic de alcool. Adăugând sare, ajuți la menținerea apei în organism și vei rămâne hidratat pentru mai mult timp.
Cantitatea mare de dioxid de carbon pe care o are berea poate duce la apariția unor probleme digestive. Balonarea apare atunci când berea are foarte mult acid, iar această problemă poate fi evitată dacă adaugi sare. Acest ingredient absoarbe moleculele de CO2, iar berea nu va mai fi așa de acidulată.
Citește și: Ce se întâmplă de fapt dacă te speli pe cap cu bere. Efectele uimitoare
Atunci când pui berea în pahar sau în halbă, un aspect care pe mulți îi deranjează este că se face foarte multă spumă. Indiferent în ce recipient ai turna berea, stratul de spumă nu ar trebui să fie mai gros de două degete. Pentru a obține proporția ideală de spumă, berea trebuie să fie rece. Contează însă și cum este ținut paharul sau halba.
Pentru a nu face multă spumă, este important ca paharul să fie clătit înainte. Dacă îl treci pe sub un jet de apă rece, aceasta va crea o peliculă pe suprafața sticlei și nu se va mai face atât de multă spumă.
Un alt truc de ajutor este să torni berea în pahar cât mai de aproape și să îl ții înclinat. Atunci când înclini paharul la 45 de grade și torni berea încet, aceasta nu va mai face spumă aproape deloc.
Cu toate că nu vrem ca berea să aibă multă spumă, aceasta are un rol important. Berarii din România spun că stratul de spumă de la suprafață ajută la menținerea dioxidului de carbon în bere. Astfel, chiar dacă nu o bei imediat, berea nu își va pierde acidul.