Ce se petrece dacă se adaugă puțină sare în sticla de ulei. Este un pont pe care e bine să-l cunoști pentru că îți va fi de mare ajutor de acum înainte. Așa vei scăpa de o problemă cu care se confruntă multe gospodine.
Sarea este unul dintre cele mai folosite condimente din bucătărie, alături de piper. Este indispensabilă din orice produs preparat, fie că este vorba despre un produs dulce sau sărat și are o mulțime de întrebuințări. Aceasta are până la 14.000 de utilizări diferite, conform unor estimări. O folosim pentru a condimenta și a conserva alimentele, pentru a curăța suprafețele grase și pentru a îndepărta petele. Dar, iată ce se întâmplă dacă pui sare în sticla de ulei.
Este un truc eficient și le scapă pe gospodine de o mare problemă când pregăteasc diverse preparate culinare. Oricine a folosit măcar o dată ulei știe că acesta sare în timpul gătitului. Dar să nu se mai întâmple acest lucru, pune în sticla de ulei un vârf de cuțit de sare. În felul acesta suprafețele din bucătărie nu vor mai fi pline de stropi și miros neplăcut.
O altă soluție care funcționează la fel de bine pentru ca uleiul să nu mai sară peste tot atunci când prăjești ceva este să adaugi un praf de sare în tigaie înainte de a pune untdelemnul și restul ingredientelor.
Sarea poate fi folosită și pentru alte trucuri în bucătărie. Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă adaugi sare în cafea sau un paharul cu vin?
Când vine vorba de cafea, sarea a fost folosită de mult timp în diverse culturi. Cafeaua poate fi consumată în multe moduri: simplă, cu lapte, fierbinte, cu gheață. Totuși, aroma ei conține o caracteristică esențială: amărăciunea. Pentru a contracara acest gust amar majoritatea oamenilor aleg să adauge zahăr.
Dar, oricât de ciudat ar părea, există un alt ingredient care reduce și mai mult acest gust: sarea. Astfel, un vârf de cuțit de sare la o ceașcă de cafea poate neutraliza gustul amar.
Poate părea ciudat, dar înainte de a turna vinul în pahar, se adăugă un praf de sare. Nathan Myhrvold, un fost manager al departamentului tehnologic al Microsoft, a descoperit că un vârf de sare în pahar poate netezi şi echilibra gustul unui vin. Acesta a testat metoda prima oară la o petrecere și cei care au gustat au fost îbncântași de aromă.
Astfel, specialiştii pun sare în paharul de vin pentru a îmbunătăţi aroma acestuia.