De ce să pui sare pe buretele cu care speli vasele. Sarea nu este doar ingredientul care dă gust mâncării, ci poate fi folosit și în alte treburi gospodărești. Spre exemplu, poate fi utilizată și la igienizarea unor produse de curățare, precum buretele de bucătărie. Trucul este extrem de simplu și te va scuti de bani cheltuiți fără rost. Rezultatul va fi uimitor.
Folosit des și necurățat în mod corespunător, buretele de bucătărie poate fi un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor. Igiena veselei este extrem de importantă și din acest motiv trebuie curățat și dezinfectat inclusiv buretele cu care speli vasele.
Poți face acest lucru în nenumărate moduri. Însă un truc extrem de eficient și simplu se evidențiază în mod automat.
Gospodinele cu experiență își păstrează astfel bureții de vase curați, igienizați mai mult timp, nefiind nevoie să îi schimbe atât de des.
Iată care este metoda prin care putem dezinfecta un burete fără a-l deteriora. Se pune buretele într-un castron adânc și se stropește din belșug cu sare. Apoi trebuie se toarnă oțet obișnuit cu o concentrație de 9%. Buretele se lasă soluția de oțet și sare circa 15 minute.
După care trebuie întors pe partea cealaltă și lăsat în soluție încă 5 minute. La final, spală buretele cu apă curată, apoi îl poți folosi din nou. Este recomandat să efectuezi această procedură o dată pe săptămână.
Dezinfecția regulată ne permite să prelungim viața buretelui, dar nu îl scutește de uzură. Prin urmare, buretele trebuie schimba la timp, adică o dată pe lună.
Trucul cu sare este extremd e folositor, dar pe lângă acesta mai avem și alte metode de a dezinfecta bureții de vase.
Puntem face acest lucru cu ajutorul cuptorului cu microunde. Se udă buretele de vase și se pune în cuptor timp de un minut, la putere maximă.
De asemena, îl putem curăța și la mașina de spălat vase.
O soluție bună pentru eliminarea bacteriilor este cea preparată pe bază de înălbitor. Toată microflora patogenă va fi distrusă. Atenție! Nu trebuie să lăsăm buretele în această soluție mai mult de 1 minut și să nu uităm să-l clătim bine după aceea.
De asemenea, oțetul ne poate fi și el de mare ajutor în curățarea și dezinfectarea bureților de vase. Tot ce trebuie să faci este să înmoi buretele în apă cu oțet și să îl lași în această soluție preț de 10 minute. După care clătește-l bine și îl poți folosi din nou.
Citește și: „Cum să scoți mirosul de ceapă sau usturoi din tocător. Trucul e mai simplu decât credeai, efecte rapide”