De ce să pui sare pe o tigaie arsă. Trucul fără de care nu te poți descurca în bucătărie

Cu siguranță nu te așteptai la o astfel de întrebuințare
De ce să pui sare pe o tigaie arsă. Trucul fără de care nu te poți descurca în bucătărie

Știați că sarea nu este folosită doar pentru a asezona mâncarea sau pentru a te feri de alunecuș? Află că este un ingredient foarte bun și pentru curățenie. În cele ce urmează o să îți prezentăm cele mai utile întrebuințări ale sării pe care cu siguranță nu le știai sau nu le-ai încercat din cauza suspiciunilor că nu ar funcționa așa cum ți s-a spus.

Cum poți folosi sarea la curățenie

Sarea are atât de multe întrebuințări încât nu îți va veni să crezi cp o poți folosi la atât de multe activități!

1. Pentru o tigaie arsă: toarnă puțină sare pe fundul tigăii și lasă să acționeze 1 oră sau 2. Urmele de arsură vor putea fi îndepărtate cu ușurință și fără a lăsa urme pe suprafața aderentă.

2. Pentru o cadă murdară de calcar: pune puțină sare pe burete și freacă bine suprafața dorită. Calcarul nu va rezista prea mult în fața sării, ba chiar cada ta va arăta ca nouă.

3. Pentru porțelanul care și-a pierdut strălucirea: pune puțină sare pe o cârpă moale și lustruiește bine obiectele delicate. Cupele și farfuriile pe care familia ta le-a transmis din generație în generație își vor recăpăta instantaneu strălucirea de odinioară.

4. Pentru a curăța aparatele de cafea, ceainicele și carafele de vin: sarea, asociată cu oțetul alb, îți va face obiectele să fie ca noi din nou. Acest amestec va scoate petele inestetice de pe ustensilele din bucătărie.

Alte întrebuințări inedite ale sării

Sarea este foarte utilă în bucătărie și în treburile casnice. Iată o scurtă listă cu lucruri pe care le poți face ajutat de doar puțină sare de masă:

  • Pentru a fierbe apa: sarea adăugată în apă face ca temperatura să crească, reducând timpul de fierbere a alimentelor;
  • Pentru a îndepărta cu ușurință coaja de ou: ouăle fierte în apă cu sare se curăță mai ușor;
  • Pentru a face ouă poșate: ouăle fierte în apă cu sare ajută la reținerea albușurilor mai bine;
  • Pentru a testa prospețimea ouălor: puneți oul într-o cană cu apă în care ați adăugat două lingurițe de sare. Un ou proaspăt se va scufunda. Un ou stricat va pluti;
  • Pentru a preveni oxidarea fructelor/legumelor tăiate: după ce le cureți, scufundă fructele/legumele în apă rece ușor sărată. Își păstrează culoarea frumoasă și nu devin maro;
  • Pentru a decoji nucile pecane: înmuierea nucilor pecane în apă cu sare timp de câteva ore înainte de a le decoji te va ajuta să îndepărtezi cojile mai ușor.
  • Pentru a spala bine spanacul: dacă spanacul este spălat în apă cu sare, o singură spălare va fi suficientă pentru a elimina impuritățile;
  • Pentru a pune mai puțin zahăr: puțină sare adăugată la glazura unui tort ajută la prevenirea ca aceasta să fie prea dulce;
  • Pentru a face o cafea mai bună: un praf de sare în cafea va îmbunătăți aroma și va elimina amărăciunea cafelei mult prea prăjite sau fierte.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *