De ce să pui un dop de plută în frigider. Trucul surprinzător de mare ajutor

Vei rămâne uimit de rezultatul acestui truc.
De ce să pui un dop de plută în frigider. Trucul surprinzător de mare ajutor

De ce să pui un dop de plută în frigider. Chiar dacă pare, de regulă, un obiect inutil, ei bine nu este deloc așa. Dopul de plută poate avea diferite întrebuințări, pe lângă cea pentru care a fost creat inițial, și anume de a astupa sticlele cu bautură. Iată un truc care îți va fi de real ajutor în bucătărie.

De ce să pui un dop de plută în frigider

Depozitarea incorectă a alimentelor în frigider și curățarea sa improprie poate duce la apariția mirosurilor neplăcute, de care nu vei scăpa foarte ușor. De aceea este foarte important să igienizăm frigiderul regulat. Însă pe lângă o igienizare corespunzătoare a acestui aparat electrocasnic, putem apela la mici trucuri care ne ajută să păstrăm aerul proaspăt în interiorul său mai mult timp.

Iar în acest caz ne vine în ajutor dopul de plută. „Un obiect inutil” – te gândeai probabil până acum. Dar iată că poate fi și un instrument folositor în bucătărie și cu precădere în interiorul frigiderului.

Dar cum ne poate ajuta, mai exact, un dop de plută amplasat pe unul din refturile frigiderului? Ei bine răspunsul este foarte simplu. Acest obiect folosit de regulă la astuparea sticlelor de băutură are proprietatea de a absorbi mirosurile neplăcute din interiorul frigiderului.

De ce să pui un dop de plută în frigider. Trucul surprinzător de mare ajutor
De ce să pui un dop de plută în frigider. Trucul surprinzător de mare ajutor

Cum procedăm

Tot ce trebuie să faci este să tai un dop de plută în două și să adaugi câteva picături de ulei esențial cu parfumul dorit. Cea mai recomandată aromă este cea de citrice, însă poți folosi și altele, în fucție de preferințe.

Dopul aromat se așează într-un pahar sau pe o farfurie și se pune în frigider. Pluta va degaja un miros plăcut de citrice și va face ca mâncarea să nu absoarbă mirosuri neplăcute.

Este indicat ca după 2-3 zile dopul de plută să fie înlocuit cu altul. Acest truc te va ajuta să păstrezi alimentele proaspete o perioadă mai lungă de timp.

De asemenea, trebuie să fim atenți la modul în care depozităm corect alimentele. Păstrarea mâncării la o temperatură nepotrivită poate face ca aceasta să se altereze mai repede. Astfel, temperatura la care ar trebui să setăm frigiderul este de 4 grade Celsius. Iar în privința congelatorului, temperatura optimă de funcționare este de -17 grade Celsius.

Te-ar putea interesa și: „De ce nu e bine să bagi pepenele roșu în frigider, de fapt. Descoperirea inedită făcută de cercetători”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.3 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *