Cafeaua este băutura cu care mulți oameni își încep ziua. În timp ce unii preferă cafeaua neagră, neîndulcită, alții aleg să adauge în ea lapte, frișcă, zahăr sau diferite siropuri aromate, pentru a-i îmbunătăți gustul. Există voci care susțin însă că un alt ingredient ar trebui să fie adăugat în cafea, pentru că are numeroase beneficii. De ce să pui unt în cafea și când ar trebui să îl adaugi.
Untul este un aliment care are numeroase beneficii nutriționale. Este bogat în proteine și grăsimi sănătoase și mulți oameni îl folosesc la gătit sau îl mănâncă întins pe pâine, la micul dejun. O altă modalitate de a consuma untul este să îl adaugi în cafea. Pe cât de ciudat pare, pe atât de benefic poate fi, susțin unele voci.
Citește și: Trucul care face cafeaua și mai gustoasă. Ce trebuie să pui de fapt în ea. Așa va avea o aromă intensă
Obiceiul de a bea cafeaua cu unt este foarte popular în SUA, iar această cafea se mai numește și „antiglonț”. A fost popularizată de către Dave Asprey, ca metodă de slăbit. El susține că, dacă adaugi unt în cafea, vei avea o senzație de sațietate și astfel poți sări peste micul dejun. Cafeaua nu conține calorii, însă untul este un aliment hrănitor, bogat în proteine și grăsimi sănătoase.
Un alt beneficiu este acela că favorizează digestia. Cafeaua are oricum efect diuretic, însă în combinație cu untul, ajută digestia și mai mult. Este un remediu excelent împotriva constipației.
Fiind bogat în grăsimi, untul oferă cafelei un gust bogat și o face mai sățioasă. Mulți oameni simt senzație de foame după ce beau cafea, însă datorită untului, nu se mai întâmplă acest lucru. Pentru a se dizolva complet, este nevoie să adaugi untul în cafea când aceasta este fierbinte. În acest fel, untul și cafeaua se vor omogeniza.
Citește și: De ce ar trebui să pui puțină sare în cafea. Nu mulți știu asta
Chiar dacă nu îți place să bei cafeaua fierbinte, este important să adaugi untul de la început și să amesteci până când acesta se dizolvă. După aceea, poți lăsa cafeaua cu unt la răcit și o poți savura când dorești.
Dacă vrei să dai un plus de savoare cafelei, fără să-i adaugi calorii, poți pune un vârf de cuțit de scorțișoară în ceașcă. Aceasta oferă o aromă deosebită cafelei, dar are și efect antioxidant.