De ce să pui zaț de cafea pe fundul oalelor și al tigăilor. Trucul uimitor

Zațul de cafea poate fi de mare ajutor în casă
De ce să pui zaț de cafea pe fundul oalelor și al tigăilor. Trucul uimitor

Ce faci cu zațul de cafea? Majoritatea oamenilor îl aruncă. Ei bine, nu vei mai face asta după ce vei vedea, mai jos, ce truc poți face cu el în bucătărie. E de mare ajutor atât în casă, cât și în curte!

De ce să pui zaț de cafea pe fundul oalelor și al tigăilor, în loc să îl arunci

Zațul de cafea este un remediu uimitor, care poate fi folosit în mai multe locuri din casă și grădină. Spre exemplu, atunci când oalele și tigăile sunt arse, zațul de cafea îți va fi de mare ajutor. Pune zaț pe burete și freacă bine urmele de arsură și de grăsime de pe oameni. Apoi clătește bine și o să vezi cum murdăria dispare.

Zațul de cafea, un îngrășământ grozav

Poți folosi zațul de cafea și ca îngrășământ. Se potrivește perfect atunci când e nevoie de stocarea apei în sol. De asemenea, râmele sunt atrase de zațul de cafea, iar ele, la rândul lor, sunt benefice plantelor. De asemenea, zațul ajută și la combaterea insectelor și paraziților, atât în casă, cât și în grădină. Este suficient să îl presari în zonele afectate și vei vedea cum aceștia dispar.

Zațul de cafea ajută la plantarea morcovilor. Amestecă-l cu semințele de morcov și vei vedea că aceștia vor crește mari și groși. De asemenea, ajută la igienă. Spre exemplu, după ce tai ceapă și usturoi, săpunul nu ajută 100% să scapi de miros. În schimb, dacă te speli pe mâini cu zaț de cafea, o să vezi cât este de eficient în combaterea mirosului.

Alte întrebuințări ale zațului de cafea

Zațul de cafea absoarbe mirosul neplăcut din frigider. Usucă-l și pune-l în frigider într-un recipient. Lasă pentru câteva ore și o să vezi cum mirosul urât dispare, fiind absorbit de zațul de cafea.

Cu zaț de cafea se pot umple golurile din mobilierul din lemn de culoare închisă, potrivit dcnews.ro. Un studiu din 2007 a demonstrat că zațul de cafea este o metodă foarte eficientă pentru a alunga țânțarii din casă. Amestecul din zaț de cafea și apă pulverizat prin casă distruge larvele de țânțari, nu doar că îi alungă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.8 37 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *