Mozzarella, unul dintre cele mai populare și îndrăgite tipuri de brânză din lume, este recunoscută pentru textura sa moale și elastică, dar și pentru gustul său ușor și cremos. Dar știai că poți prepara această delicioasă brânză chiar și acasă, folosind doar câteva ingrediente simple, precum lapte și oțet? Cu mozzarella de casă, cu siguranță, nu va mai fi nevoie să cumpărați această brânză, pentru că, pe lângă faptul că o faceți singur, va fi mai bună și mai proaspătă decât cea ambalată. De fapt, este o rețetă care îți va permite să faci un produs sănătos și autentic de care nu te vei mai putea lipsi, atât de mult încât oricine îl gustă va ajunge să se îndrăgostească de el imediat.
Procesul de fabricare a mozzarellei este unul fascinant, ce implică coagularea proteinelor din lapte. De obicei, se folosește un produs numit cheag pentru a realiza acest proces. Totuși, pentru a face o variantă mai accesibilă acasă, oțetul vine în ajutor. Acest ingredient se comportă ca un acid care provoacă coagularea proteinelor, oferind astfel rezultatul dorit.
Adăugarea oțetului în lapte cald începe transformarea acestuia într-o substanță similară unui cheag natural, oțetul acționează, provocând separarea laptelui în două componente distincte – solid și lichid.
De asemenea, merită menționat faptul că obținerea mozzarellei prin acest procedeu nu necesită prea mult timp sau echipamente sofisticate. În loc să cauți versiunile comerciale de mozzarella, care pot conține aditivi, taie costurile și bucură-te de satisfacția de a pregăti acasă o brânză proaspătă și delicioasă. Printre altele, contrar a ceea ce s-ar putea crede, pregătirea lui nu este atât de dificilă și nici nu durează mult timp (doar 15 minute), iar procedura presupune foarte puțini pași. Iată cum poți prepara această rețetă delicioasă:
Vezi și Cu ce să ungi vinetele înainte de a le băga la cuptor. Ies delicioase de te lingi pe degete
Cum se prepară: