De ce sărbătorim de fapt Ziua Copilului pe 1 Iunie. Origine și semnificație

Tu știai asta?
De ce sărbătorim de fapt Ziua Copilului pe 1 Iunie. Origine și semnificație

În fiecare an, micuții din întreaga lume sunt celebrați de Ziua Copilului, însă data acestei sărbători poate varia de la o țară la alta. În România și în alte 50 de state de pe glob, Ziua Copilului este pe data de 1 Iunie. Cate este motivul? Află răspunsul din rândurile de mai jos!

Motivul pentru care sărbătorim Ziua Copilului pe 1 Iunie

Ziua Copilului îi celebrează pe micuții de pe întregul mapamond. Însă, această sărbătoare nu pică în toate țările pe data de 1 Iunie, doar în România și în alte 50 de state de pe glob.

Însă, de unde a plecat totul? Hai să aflăm mai multe despre Ziua Copilului. Se pare că această sărbătoare a fost proclamată de către Conferinţa Mondială pentru Bunăstarea Copiilor în 1925.

Mai târziu, în 1954, la data de 20 noiembrie, a fost declarată Ziua Universală a Copilului. În același an, UNICEF a emis o recomandare care prevedea ca fiecare stat să celebreze ”Ziua Copilului”.

1 Iunie este, de fapt, Ziua Internaţională pentru Protecţia Copiilor

Ziua de 1 Iunie reprezintă, de fapt, Ziua Internaţională pentru Protecţia Copiilor, cu toate astea, în prezent, este celebrată în mai multe state ca fiind Ziua Copilului.

Până în 1954, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a convenit ca fiecare țară să își stabilească propria dată pentru a sărbători o zi în semn de omagiu adus copiilor din lume. România și alte state au decis ca aceasta să fie 1 Iunie.

Abia în 1959, Organizația Națiunilor Unite a adoptat acest document, deși acesta nu era încă obligatoriu. Iar 30 de ani mai târziu, în 1989, au creat o nouă declarație care include 54 de articole privind drepturile copiilor, inclusiv dreptul la supraviețuire și la protecție împotriva muncii periculoase.

Te-ar mai putea interesa și Până la ce vârstă trebuie să stea copilul în scaun auto 2024? Ce spune legea!

Ziua Internațională a Fetelor

Știai că există și o zi în care sunt sărbătorite doar fetele? Ei bine, dacă nu, iată că ai aflat ceva nou. În fiecare an, pe data de 11 octombrie, este Ziua Internațională a Fetelor.

Această dată a fost stabilită de Organizația Națiunilor Unite (ONU) pentru a promova egalitatea de gen și șanse egale pentru fetele din întreaga lume.

Te-ar mai putea interesa și Nume norocoase pentru fetițe. Atrag succesul în viață!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *