De ce se despart cuplurile, chiar și atunci când există iubire, dar despărțirea este inevitabilă. Toată lumea intră într-o relație cu cele mai bune intenții. Sperăm să fim fericiți până când moartea ne va despărți și să descoperim fericirea în doi.
Majoritatea cuplurilor știu că relațiile și căsniciile puternice necesită muncă. Cu toate acestea, unele cupluri dau totul dar tot ajung să se despartă. Și adesea, ajung să-și spună adio din același motiv pentru care nu ar fi dorit să intre în relație. De obicei, lucrurile care deranjează înainte, se agravează foarte rău. Astfel relația ajunge să se termine pentru că unul dintre cei doi știe că nimic nu se va schimba. Iată cel puțin 7 motive care duc la separare.
Cheia oricărei relații este comunicarea. Sigur ai auzit deja despre următoarele motive comune pentru despărțire. Acestea ar fi dezacorduri legate de bani, probleme de angajament, mici frustrări iar toate aceste probleme își au rădăcina în întreruperea comunicării. Dacă nu vorbești la timp despre nemulțumirile tale, treptat vei strânge argumente neproductive și multe resentimente. De aceea, despărțirea este de obicei partea inevitabilă a acestei pante alunecoase.
Foarte multe cupluri vin la terapie spunând că s-au simțit neînțeleși și neauziți în relația lor. Este cel mai rău să ajungi să te simți singur când ești implicat într-o relație. Deși poate ai o viață personală plină și interesantă, atunci cân simți că te-ai înstrăinat de partenerul tău, lucrurile se schimbă. Fie prioritățile pentru viitor s-au schimbat sau îți dai seama că nu prea mai ai multe în comun cu celălalt. Această deconectare și singurătatea pot fi motive suficiente pentru separare.
Nu poate să fie totul lapte și miere într-un cuplu. Însă, când certurile nu se mai opresc atunci este un steag roșu. Multe cupluri aflate în relații cu probleme repetă de obicei aceleași argumente. Fie că este vorba despre copii, serviciu, bani sau treburi, ceva nu funcționează. Când doi oameni nu pot vedea punctul de vedere al celuilalt, argumentele nu se rezolvă și resentimentele pot crește.
Relațiile extraconjugale au pus capăt multor căsătorii. Infidelitatea nu trebuie să aibă loc doar față în față. Poate începe prin prisma platformelor de social media, ea poate avea loc prin Facebook, mesaje text și orice alte moduri. Motivele pentru care un partener ar putea înșela sunt personale pentru fiecare cuplu. Un lucru e cert, infidelitatea este cea mai mare trădare pe care o poate înfrunta o persoană și poate fi capitolul de încheiere al unei relații. Fără încredere, ce rămâne? Chiar și o aventură se poate simți ca o trădarea supremă.
Lipsa comunicării duce adesea la singurătate și multă frustrare. Odată ce empatia și compasiunea față de celălalt scad, este foarte greu să mergi mai departe. Dacă ajungi să descrii relația ta rece, lipsită de empatie, înseamnă că sentimentele voastre s-au schimbat. Iubitul tău trebuie să îți fie în continuare un partener, nu un coleg de cameră. Această lipsă de intimitate nu trebuie să fie doar fizică; înseamnă și o conexiune emoțională puternică. În majoritatea căsătoriilor de succes, ambii parteneri se simt iubiți și speciali. Dacă intimitatea dispare, relația poate avea probleme.
Banii pot declanșa cu ușurință tensiune într-o relație. Cum și când îi cheltuiți sau îi economisiți? Dezacordurile cu privire la finanțe îngreunează lucrurile, mai ales atunci când acestea împiedică lucrul împreună ca o echipă. Când crezi că partenerul tău cheltuiește prea mult sau ești îngrijorată de anumite datorii, încep să apară tensiuni. În unele cazuri, cuplurile nu pot face compromisuri cu privire la problemele financiare.
Îți compari mereu relația cu a altora. Cu cât lucrurile sunt mai rele în propria relație, cu atât mai bine va arăta alt cuplu în fața ta. Comparându-te, vei simți doar mai rău. În cele din urmă, sabotezi orice din relația ta și nu mai rămâne de salvat nimic. Concentrează-te pe propria relație mai degrabă, decât să râmnești la relația altcuiva. Nicio relație nu este la fel de perfectă precum arată pe Instagram.