Castraveții murați se numără printre pregătirile pentru iarnă pe care le fac majoritatea gospodinelor. Indiferent că îi pui la murat în saramură sau în soluție de oțet, trebuie să ții cont de câteva aspecte, pentru ca aceștia să se păstreze crocanți până anul viitor. De ce se înmoaie castraveții murați în borcane și ce trebuie să faci pentru a evita acest lucru.
Câtă sare se pune la castraveții murați
Fiecare gospodină are o rețetă preferată de castraveți murați, pe care o prepară în fiecare an. În timp ce unele persoane preferă castraveții în saramură, altele îi pun la murat folosind soluție de oțet. În ambele cazuri, sarea care se folosește trebuie să fie grunjoasă, specială pentru murături.
Nu folosi sare fină, iodată, la murături, pentru că aceasta le poate compromite. Dacă pui castraveți în saramură, adaugă o lingură cu vârf de sare grunjoasă la fiecare litru de apă. Dacă pui murături în oțet, folosește un litru de apă, jumătate de litru de oțet și o lingură de sare specială pentru murături.
Nu există bucătar, fie el amator sau profesionist, care să nu fi experimentat măcar o dată lupta cu o ceapă „plângăcioasă”. Cunoscută pentru compușii săi…
Într-o societate care pune accent pe abilități de comunicare și interacțiuni sociale, introvertiții se pot simți adesea marginalizați, având impresia că trebuie să joace un…
De ce se înmoaie castraveții murați
Există câteva greșeli pe care, dacă le faci, poți strica murăturile. Nu doar că se vor înmuia castraveții, dar lichidul în care stau se poate tulbura sau pot face floare deasupra. Iată ce greșeli se pot face atunci când pui castraveții la murat!
Pui prea mult zahăr. Acest ingredient se folosește la murăturile în oțet, pentru a diminua gustul acru. Dacă pui o cantitate prea mare de zahăr, acesta va face ca legumele din borcane să se înmoaie și să își piardă textura crocantă. La un litru de apă și o jumătate de litru de oțet se adaugă o lingură cu vârf de sare și o linguriță de zahăr.
Pui prea puțină sare. Multe gospodine se feresc să folosească o lingură cu vârf de sare la un litru de apă, de teamă că murăturile vor ieși prea sărate. Dacă soluția salină este prea diluată, acestea nu vor sta bine și se vor înmuia.
Nu pui hrean în borcane. Această rădăcinoasă ar trebui să fie nelipsită din borcanele cu murături. Hreanul are rolul de a menține legumele crocante și de a împiedica stricarea acestora, datorită efectului antimicrobian.
În fiecare toamnă, gospodinele din întreaga țară se pregătesc pentru unul dintre cele mai așteptate ritualuri ale sezonului: punerea murăturilor. De la castraveții crocanți la…