De ce se pune aspirină în mustul de struguri. Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodar, e de mare ajutor - Ego.ro

De ce se pune aspirină în mustul de struguri. Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodar, e de mare ajutor

Poți să te bucuri de gustul său delicios mai mult timp.
De ce se pune aspirină în mustul de struguri. Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodar, e de mare ajutor

Luna octombrie ne aduce pe lângă covorul de frunze parcă desprins din povești și bucurii pentru papilele gustative. Mustul dulce și parfumat, proaspăt stors din struguri imediat după recoltare este așteptat cu nerăbdare de iubitorii acestei băuturi delicioase. Cu toate acestea, mulți oameni se întreabă cum pot păstra mustul pentru o perioadă mai lungă fără a-l lăsa să fermenteze. În această situație, se poate aplica cu încredere o metodă tradițională și eficientă.

Cum poți păstra mustul mai mult timp

O zi perfectă de toamna se completează la perfecție cu o cană de must dulce, însoțită de o bucată de plăcintă cu brânză. Această combinație reprezintă un adevărat festin culinar, care ne aduce aminte de vremurile bune pe care le petreceam cu bunicii.

Astfel, este așteptat cu nerăbdare din momentul în care viile sunt recoltate și se începe procesul de producție a primului vin. Pe lângă gustul său dulce și aromat, mustul are și calități nutritive remarcabile.

Citește și: Ce să pui în must ca să își păstreze gustul dulceag și să nu fermenteze. Rețeta gospodarilor de la țară are un ingredient secret

Deși el nu este potrivit pentru persoanele cu fluctuații de glicemie sau pentru cei care suferă de diabet, pentru persoanele sănătoase, consumul moderat al unui pahar de must pe zi nu ar trebui să reprezinte o problemă legată de nivelul zahărului din sânge. De asemenea, este un îndulcitor natural excelent, iar pentru copii reprezintă o gustare sănătoasă și delicioasă, deoarece nu conține alcool.

Cum oprești fermentarea mustului

Există o metodă extrem de simplă și des folosită pentru a conserva o cantitate mică de must, care implică utilizarea aspirinei netamponate. Pentru a o aplica, începeți prin a pune deoparte un litru de must proaspăt și dizolvați în el o tabletă de aspirină. Restul mustului trebuie fiert ușor, la foc mic, până când nu mai face spumă.

Opriți focul și lăsați mustul să se răcească lent în oală. După aceea, adăugați litrul de must în care a fost dizolvată aspirina și turnați amestecul în sticle.

De ce se pune aspirină în mustul de struguri

Vezi și: Cum poți să cureți petele de must sau vin roșu de pe haine. Ce trebuie să aplici de fapt pe pată, sfaturi și ponturi utile

Păstrați aceste sticle la frigider și consumați mustul în următoarele luni. Astfel, veți avea must dulce și ușor acidulat pregătit pentru masa de Crăciun sau pentru orice alt moment în care doriți să va bucurați de gustul strugurilor într-o băutură delicioasă. De asemenea, puteți să îl depozitați și în congelator, iar acesta se va păstra la fel de bine și îl puteți consumă în momentul în care doriți.

Ce beneficii are mustul

Mustul dulce este o alegere excelentă din punct de vedere nutrițional, deoarece este bogat în rezveratrol și polifenoli, compuși care susțin procesele celulare, contribuind la sănătatea inimii și la circulația sângelui, și ajută la combaterea factorilor oxidativi.

Acest elixir natural conține, de asemenea, o gamă de vitamine esențiale, precum vitamina C, B1, B2, vitamina A, și săruri minerale valoroase, inclusiv fier, sodiu, magneziu și mangan. Aceste elemente nutritive sunt esențiale pentru menținerea sănătății oaselor, a țesuturilor și a mușchilor.

Te poate interesa și: Ce să adaugi în must ca să nu fermenteze. Rețeta specială a Irinei Loghin: “Rămâne așa cum este pentru cel puțin un an”

În plus, consumul de must dulce poate accelera procesul de digestie, ceea ce este deosebit de benefic pentru persoanele care se confruntă cu probleme de constipație.

De asemenea, acesta oferă energie și un tonus bun pe parcursul zilei, deoarece zahărul din must este ușor transformat în energie de către organism, spre deosebire de zahărul procesat din dulciuri și sucuri acidulate, care poate cauza fluctuații bruște ale nivelului de energie.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Alexandra Ungureanu și Keo fac echipă la “Te cunosc de undeva” “Eu îl înțep, mai țip la el, îl ambiționez, îl mai cert!”
9.2 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Horoscop zilei. Fecioarele iau decizii importante în dragoste, iar Scorpionii privesc altfel emoțiile
Pomii fructiferi care trebuie tăiaţi la început de aprilie pentru roade îmbelşugate. Vor rodi până...
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din...
Ilie Bolojan a promulgat legea care va fi aplaudată de toţi românii. Intră în vigoare...
Punem pariu că nu o recunoști! Astăzi este una dintre cele mai cunoscute femei din...
Alexia Eram și iubitul ei, în ipostaze incendiare într-un club de fițe din București. Cum...
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Înșală orice bărbat care se află într-o relație sau nu, conform Cristinei Șișcanu? "Așa și...
Horoscop Pesti maine 4 Aprilie 2025
Horoscop Pesti maine 3 Aprilie 2025
Cum arată și cu ce se ocupă fiica lui Robert Turcescu: “Fiica mea cea mare...
Ultimul mesaj public al lui Val Kilmer, actorul din Batman care a decedat la vârsta...
Reglementare UE: Multe dintre alimentele consumate mai ales de copii vor dispărea de pe piață
Îți amorțesc mâinile? Ce afecțiuni pot ascunde, potrivit medicilor
El este Albert, ursul polar de 680 de kg. De ce nu atacă oamenii?
„Am călcat peste morți ca să ajungem la cei vii” Mărturii șocante din infernul de...
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *