De ce se pune bere la plante. Trucul genial care te ajută să ai plante sănătoase și pline de flori

Cum se udă corect plantele cu bere

Scris de: Daoud Andra

09 Oct. 2023

De ce se pune bere la plante. Trucul genial care te ajută să ai plante sănătoase și pline de flori

Berea poate avea numeroase utilizări în casă și în gospodărie. Dacă este folosită corespunzător, poate ajuta la creșterea plantelor, chiar dacă pare o asociere ciudată. De ce se pune bere la plante, de fapt, și cum le ajută să se dezvolte, atunci când este diluată în apa cu care le uzi. Ingredientele care fac minuni pentru florile din ghiveci sau din grădină.

Motivul pentru care se pune bere la plante

Atunci când te gândești la bere, nu o asociezi în mod normal cu îngrijirea plantelor. Această băutură poate fi însă de mare ajutor, atât pentru florile în ghiveci, cât și pentru plantele din grădină. Dacă ți-a rămas o bere începută și nu o mai bei, nu o arunca, ci folosește-o pentru a îngriji plantele.

Fie că este vorba despre florile în ghiveci din casă, de pe balcon sau din curte, nutrienții din bere pot face minuni în cazul tuturor. Această băutură este obținută prin fermentarea malțului și a hameiului. Acestea conțin o cantitate semnificativă de minerale precum fosfor, potasiu, magneziu, ingrediente esențiale pentru dezvoltarea plantelor.

Citește și: 7 plante ideale pentru baie. Rezistă fără nicio problemă la umiditate, dau culoare locului

Cât alcool are berea fără alcool, de fapt
Berea poate fi folosită pe post de fertilizant pentru plante

Berea, îngrășământ excelent pentru plante

După ce alcoolul s-a evaporat, în bere rămâne o combinație de apă și minerale. Astfel, băutura poate fi turnată la rădăcina plantelor, pentru a le ajuta să se dezvolte. Nutrienții prezenți în bere se regăsesc și în îngrășămintele obișnuite care se aplică la plante.

Magneziul și potasiul sunt două minerale esențiale pentru flori. Atunci când ele lipsesc, plantele au de suferit, iar acest lucru se vede în dezvoltarea lor. Frunzele de ofilesc, înfloririle sunt tot mai rare, iar tulpinile nu mai sunt atât de viguroase.

Citește și: Cât de bună este apa de orez pentru plante. Detaliul esențial pe care nu ți l-a spus nimeni, e aur curat

Cât de des se pot uda plantele cu bere

Berea poate fi folosită pe post de fertilizant natural pentru plante de două ori pe lună. Aceasta se lasă de pe o zi pe alta desfăcută, astfel încât să se evapore cât mai mult alcoolul din ea. Dacă ai bere fără alcool, o poți folosi imediat, nu este nevoie să aștepți.

De asemenea, berea, trebuie să fie diluată în apă. Nu se toarnă ca atare la rădăcinile plantelor, ci se amestecă o parte bere cu două părți apă. Amestecul obținut se folosește pentru a uda plantele în ghiveci sau pe cele din grădină, de două ori pe lună.

Citește și: A stropit plantele cu oțet alb și ce a descoperit a lăsat-o fără cuvinte. 3 beneficii de care nimeni nu știa

De ce să ștergi frunzele plantelor cu bere

Un alt truc pentru îngrijirea plantelor, care implică berea, este ștergerea frunzelor cu această băutură. Se diluează câteva linguri de bere într-un pahar cu apă, se înmoaie o cârpă în amestec și se șterg frunzele cu aceasta.

Nu doar că frunzele plantelor vor avea un aspect strălucitor și sănătos, datorită substanțelor nutritive din bere, dar vor fi protejate și împotriva dăunătorilor. Berea ține la distanță insectele care atacă plantele și care le pot face să aibă de suferit.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *