De ce se sperie pisicile de baloane și ce alte obiecte le dezvoltă anumite frici. Pisicile sunt unele dintre cele mai iubite animale de companie, deși sunt și obiectul fobiei pentru multe persoane. Ailurofobia este numele fricii atroce pe care mulți oameni o dezvoltă împotriva felinelor. Este o teamă irațională și extremă care declanșează episoade de anxietate și nervozitate. Adesea poate fi evidențiată chiar prin tahicardie și dificultăți de respirație.
Dar nu numai oamenii experimentează acest tip de fobie. Dimpotrivă, pisicile au de asemenea, frici fără sens prin natura lor. Acestea se sperie de o serie de obiecte și în situații specifice. Este doar un mecanism de supraviețuire pentru acestea.
Când o pisică se confruntă cu ceva necunoscut, creierul ei trimite un semnal de avertizare. Pentru a evita frica, cel mai bine este să o lași să exploreze, încetul cu încetul. Iată câteva dintre obiectele de care se sperie și ce simt ele, de fapt.
Pisicile sunt foarte jucăușe, dar când vine vorba de baloane, acestea nu pot înțelege cât de inofensive sunt. Nu se știe ce le sperie exact. Poate se tem din cauza mișcării lente, a formei sau a capacității lor de a „zbura”, dar adevărul este că pisicile sunt îngrozite de baloane. Dacă îndrăznesc cumva să-și înfrunte temerile și ajung să-l zgârie, este posibil ca balonul să se spargă. Atunci sunetul sunetul ajunge să le îngrozească.
Felinele au un simț al auzului foarte dezvoltat, așa că este normal să se teamă de lucruri care fac zgomot foarte mare. Între aceastea se numără petardele, rachetele sau simplul sunet al aspiratorului, care le poate provoca o mare spaimă. Acestea sunt deseori enervante pentru noi, deci pentru pisici este mult mai rău! Este normal ca acestea să se ascundă și să devină nervoase atunci când apar aceste situații.
Ca regulă generală, pisicilor nu le place deloc apa. Ele se curăță singure și au grijă de igiena lor, așa că nu este necesar să le udăm. Simpla posibilitate de a se uda le declanșează o maximă neliniște. Explicația pentru această frică nu este alta decât propria lor origine. Majoritatea speciilor sunt proprii din zonele deșertice.
Așa cum au un auz hiperdezvoltat, au și un simț al mirosului. Din acest motiv, dacă ai o pisică, poate ai verificat că aceasta fuge dacă este expusă la mirosuri puternice precum oțet, alcool sau benzină.De asemenea, nu sunt prietene nici cu arome de citrice.
Când un străin vine în casă, este normal să stea departe de oameni și să se ascundă în altă cameră. Pisicile nu sunt animale care dezvoltă rapid încrederea în oameni, au nevoie de timpul lor pentru a explora. Mirosul, sunetul vocii sunt stimuli pe care o pisică nu le recunoaște și, prin urmare, rămâne în alertă.
Citește și ce vor să transmită de fapt pisicile când miaună. Gesturile pe care vor să le înţelegi