De ce se strică, de fapt, ciorba în frigider. Greșeala uriașă pe care o fac multe gospodine

Iată de ce se strică ciorba în frigider.
De ce se strică, de fapt, ciorba în frigider. Greșeala uriașă pe care o fac multe gospodine

Depozitarea incorectă a ciorbei în frigider nu numai că provoacă stricarea rapidă a mâncării, dar poate cauza și deteriorarea frigiderului. Iată câteva greșeli comune pe care le fac multe gospodine. Ce trebuie evitat de acum încolo.

De ce se strică, de fapt, ciorba în frigider. La ce e bine să fii atent

Iată câteva dintre cele mai des întâlnite greșeli din bucătărie:

1. Utilizarea foliei de plastic

Multe gospodine cred că folia de plastic protejează absolut toate alimentele de a fi deteriorate, inclusiv ciorba. De aceea, acoperă des oala cu o folie de plastic alimentară. Acest obicei ar trebui evitat, pentru că este dăunător și riscul de contaminare a alimentelor poate apărea în continuare. Ambalajul alimentar trebuie folosit o singură dată. Reutilizarea foliei din nou și din nou face ca bacteriile să fiarbă și să se strice mai repede. De asemenea, nu se recomandă utilizarea foliei de plastic atunci când alimentele sunt prea fierbinți sau grase.

Pentru a minimiza riscurile legate de utilizarea ambalajelor alimentare, gospodinele ar trebui să evite utilizarea foliilor de plastic. Acestea ar trebui să fie înlocuite cu recipiente specializate cu capace sigilate.

2. Păstrarea alimentelor crude în frigider

Un alt motiv pentru care ciorba se strică mai repede este depozitaterea ei alături de alimentele nepotrivite. În această categorie se încadrează alimentele crude. Prin depozitarea lor împreună se poate duce cu ușurință la contaminare încrucișată.

De asemenea, alimentele bogate în nutrienți precum: legume coapte, ouă prăjite, sau carne tocată crudă, nu se păstrează la frigider lângă oala cu ciorbă neacoperită. Aceste alimente pot produce toxine care sunt dăunătoare sănătății.

De ce se strică, de fapt, ciorba în frigider. Importanța temperaturii din frigider

Pentru a prelungi viața ciorbei proaspăt gătite, trebuie verificată foarte bine temperatura din frigider. În compartimentul de refrigerare unde se ține mâncarea, temperatura trebuie să fie de plus patru grade. La congelator, temperatura ideală ar trebui să fie de minus 18 grade. În plus, aerul rece din frigider are nevoie de spatiu pentru a circula astfel încât alimentele sa fie depozitate la temperatura potrivităa și să nu se strice. Prin urmare, frigiderul trebuie să nu fie prea plin.

Este importantă şi apa utilizată pentru prepararea ciorbei, iar legumele trebuie să fie foarte bine spălate. Dacă legumele au avut o cantitate mai mare de nisip, acest lucru poate cauza stricarea ciorbei, deoarece încărcătura microbiană a fost mai mare. Nu în ultimul rând, contează foarte mult felul în care este răcită mâncarea. Imediat cum ai gătit ciorba este bine să o răceşti foarte repede în chiuvetă. Ciorba trebuie pusă în apă rece pentru a nu lăsa microbii să se dezvolte. Dimpotrivă, în acest fel sunt uciși. Este bine ştiut faptul că microbii nu suportă variaţiile de temperatură.

Citește și ciorbă de pui cu legume. Cea mai simplă rețetă, oricine poate să o gătească

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.9 45 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *