De regulă, majoritatea creștinilor obișnuiesc să țină post în zilele de miercuri şi vineri din cursul săptămânii. Atunci, ei nu consumă hrană de origine animală, adică carne, ouă, brânză sau lapte. Însă, unii oameni cu credință în Dumnezeu țin post și lunea. Iată de ce este bine să ții post în prima zi a săptămânii. Puțini credincioși știu asta!
Nu mai este niciun secret pentru nimeni că persoanele cu credință în Dumnezeu obișnuiesc să țină post în zilele de miercuri și vineri. În afară de aceste zile, însă, unii credincioși aleg să se abțină de la carne, ouă, brânză sau lapte și în prima zi a săptămânii.
Acesta este un post suplimentar, pe care părintele Ilarion Argatu și nu numai îl recomandă celor care doresc să se căsătorească, să treacă cu bine un examen sau să obțină un loc de muncă avantajos.
Însă, lunea, în afară de a nu consuma alimentele enumerate mai sus, credincioșii ar trebui să rostească și câteva rugăciuni. “Luni se ajunează pentru ajutor la căsătorie, reușita la examene, găsirea unui loc de muncă, obținerea de bunuri materiale, reușire la proces.
Întărești postul cu rugăciuni, citind: ”Acatistul Mantuitorului nostru Iisus Hristos” și ”Acatistul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” cu credința ca Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, fiind căpetenii de îngeri, vor trimite pe pământ pe îngeri să lucreze pentru tine”, preciza parintele Ilarion Argatu în cuvântarile sale.
Potrivit unor statistici, un singur român din 10 reușește să tină postul Crăciunului, care durează nu mai puțin de 40 de zile. Mulți se plâng că mâncarea de post nu are gust, dar puțini sunt cei care cunosc motivul pentru care preparatele de post nu sunt la fel de delicioase ca cele pe care le consumăm de obicei.
”Una din pedepsele lui Dumnezeu pentru cel lacom cu pântecele este că pierde gustul mâncării. N-are gust fiindcă a încărcat stomacul peste măsură, a stricat râşniţa stomacului şi s-a îmbuibat.
Când n-ai gust de mâncare, ia postul în ajutor şi te faci doctor pentru stomacul tău, căci când vei mânca cu plăcere mâncarea cea mai uşoară, te-ai făcut sănătos”.
Citește și Cu ce se leagă chiftelele de post. Trucul de aur al gospodinelor ca să rămână întregi și gustoase!