De ce se usucă frunzele de vinete, de fapt. Cu ce trebuie să le stropești. Trucul pentru o recoltă bogată

Ține cont de sfaturile specialiștilor în grădinărit
De ce se usucă frunzele de vinete, de fapt. Cu ce trebuie să le stropești. Trucul pentru o recoltă bogată

Vinetele sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai îndrăgite și consumate legume de către români și nu numai. Ele pot fi preparate în multe feluri, dar extrem de apreciată este salata de vinete. În acest articol, vom vorbi, însă, despre cultivarea acestor legume delicioase și despre cea mai întâlnită problemă cu care se confruntă grădinarii, și anume: uscarea frunzelor.

Motivul pentru care se usucă frunzele de vinete

La prima vedere, să cultivi vinete pare simplu, deoarece aceste legume extrem de gustoase nu necesită măsuri speciale. Cu toate acestea, există o problemă extrem de întâlnită: uscarea frunzelor.

De ce apare ea? Ei bine, frunzele de vinete se pot usca din cauza unei îngrijiri necorespunzătoare, dar și din cauza dăunătorilor care le infestează, susțin specialiștii în grădinărit.

Pentru a scăpa de ”musafirii nepoftiți”, experții recomandă pulverizarea cu acaricide. Însă, aceștia susțin că frunzele de vinete se pot usca și din cauza lipsei de nutriție.

În acest caz, agronomii spun că ar trebui să se aplice fertilizare cu azot-potasiu, notează dcnews.ro. Ulterior, frunzele nu ar mai trebui să se usuce, iar plantele ar trebui să înceapă să rodească din abundență.

De ce se usuca frunzele de vinete. Specialistii au spus clar
De ce se usuca frunzele de vinete. Specialistii au spus clar

Cea mai bună rețetă de salată de vinete

Ingrediente

  • trei kilograme de vinete
  • 100 de ml de ulei
  • sare
  • ceapă (opțional)
  • maioneză (opțional)

Te-ar mai putea interesa și Secretul celor mai delicioase vinete la borcan pentru iarnă. Doar câțiva oameni știu această rețetă!

Mod de preparare

Mai întâi de toate, se toacă vinetele foarte mărunt, cu ajutorul unui satâr din lemn. Legumele se toacă mai întâi pe orizontală, apoi pe verticală, după care se adună și se toacă din nou.

Ulterior, vinetele se pun într-un bol și se adaugă sare, după gust. Mai departe, se amestecă foarte bine și se adaugă ulei puțin câte puțin, în timp ce se amestecă.

Cu alte cuvinte, se procedează ca la maioneză. Ulterior, se poate adăuga ceapă și două sau trei linguri de maioneză, după preferință. Totul este gata! Spor la treabă și poftă bună!

Te-ar mai putea interesa și Cu ce poți să înlocuiești uleiul în salata de vinete. Așa va fi mult mai delicioasă. Bonus: nici nu îngrașă!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *