Vinetele sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai îndrăgite și consumate legume de către români și nu numai. Ele pot fi preparate în multe feluri, dar extrem de apreciată este salata de vinete. În acest articol, vom vorbi, însă, despre cultivarea acestor legume delicioase și despre cea mai întâlnită problemă cu care se confruntă grădinarii, și anume: uscarea frunzelor.
La prima vedere, să cultivi vinete pare simplu, deoarece aceste legume extrem de gustoase nu necesită măsuri speciale. Cu toate acestea, există o problemă extrem de întâlnită: uscarea frunzelor.
De ce apare ea? Ei bine, frunzele de vinete se pot usca din cauza unei îngrijiri necorespunzătoare, dar și din cauza dăunătorilor care le infestează, susțin specialiștii în grădinărit.
Pentru a scăpa de ”musafirii nepoftiți”, experții recomandă pulverizarea cu acaricide. Însă, aceștia susțin că frunzele de vinete se pot usca și din cauza lipsei de nutriție.
În acest caz, agronomii spun că ar trebui să se aplice fertilizare cu azot-potasiu, notează dcnews.ro. Ulterior, frunzele nu ar mai trebui să se usuce, iar plantele ar trebui să înceapă să rodească din abundență.
Ingrediente
Te-ar mai putea interesa și Secretul celor mai delicioase vinete la borcan pentru iarnă. Doar câțiva oameni știu această rețetă!
Mod de preparare
Mai întâi de toate, se toacă vinetele foarte mărunt, cu ajutorul unui satâr din lemn. Legumele se toacă mai întâi pe orizontală, apoi pe verticală, după care se adună și se toacă din nou.
Ulterior, vinetele se pun într-un bol și se adaugă sare, după gust. Mai departe, se amestecă foarte bine și se adaugă ulei puțin câte puțin, în timp ce se amestecă.
Cu alte cuvinte, se procedează ca la maioneză. Ulterior, se poate adăuga ceapă și două sau trei linguri de maioneză, după preferință. Totul este gata! Spor la treabă și poftă bună!
Te-ar mai putea interesa și Cu ce poți să înlocuiești uleiul în salata de vinete. Așa va fi mult mai delicioasă. Bonus: nici nu îngrașă!