De ce se usucă rădăcinile la orhidee, de fapt. Metoda prin care o poți readuce la viață

Scris de: Stan Filon

26 Sep. 2023

De ce se usucă rădăcinile la orhidee, de fapt. Metoda prin care o poți readuce la viață

De ce se usucă rădăcinile la orhidee, de fapt! Toți pasionații de grădinărit aflați la început de drum își pun această întrebare. Ei bine, în rândurile de mai jos găsiți principalele motive pentru care se întâmplă asta dar și cele mai bune soluții prin care putem readuce la viață florile noastre preferate.

De ce se usucă rădăcinile la orhidee, de fapt

Orhideele sunt un simbol al purității, perfecțiunii și feminității. Ele au fost cultivate din cele mai vechi timpuri în China, iar în secolele XVIII-XIX a început mania orhideelor și în Europa de vest. Orhideele cresc și în România și mulți pasionați de grădinărit le au în grădinile lor.

Mulți dintre aceștia constată însă cu tristețe că rădăcinile orhideelor se usucă și nu știu c să facă. Iată care sunt principale cauze pentru care se întâmplă asta. Uscarea rădăcinii poate interveni prin nerespectarea regulilor de îngrijire a acestei plante, și anume: insuficiența de lumină sau iluminarea excesivă, substratul prea umed, uscarea balotului de pământ în perioada caldă. Citește și Ingredientul pe care să-l adaugi în apa cu care uzi orhideea. Va înflori tot anul, trucul pe care trebuie să-l afli imediat

De ce se usuca radacinile la orhidee
De ce se usuca radacinile la orhidee

Cum poate fi readusă orhideea la viață

Rădăcina se mai poate usca și din cauza faptului că floarea este afectată de o infecție bacteriană sau fungică sau pur și simplu pentru că planta este foarte bătrână.

Puțini știu, dar această floare poate fi readusă la viață chiar și în aceste condiții! Pentru asta trebuie însă ca florii să i se asigură toate condițiile favorabile. Sistemul radicular tânăr poate crește doar în cazul în care sunt lăstari noi, care au muguri. Citește și Soluția minune care îți umple orhideea de flori colorate. Ce să pui, de fapt, la rădăcină pentru efecte uimitoare

Ce trebuie să faci atunci când constați că rădăcina este uscată

Sistemul radicular al plantei bolnave trebuie zilnic înmuiat în apă pentru o anumită perioadă. Deci, după ce înmuiați rădăcinile în recipientul cu apă, îl transferați pe un pervaz. Se recomandă se efectuați procedura la temperatura de aproximativ 20°C. În fiecare dimineață, trebuie să turnați apă, până când nivelul acesteia acoperă complet rădăcinile plantei. Țineți planta în apă timp de 1-2 ore, deși ”băile” mai îndelungate nu îi pot face nici un rău.

Pentru ca mugurii care dorm să se trezească, se recomandă să faceți băi, adăugând în ele preparate, care stimulează creșterea. Deci, într-un litru de apă adăugați 1 picătură de biostimulator pentru plante. Totuși, trebuie să fiți atenți și să nu repetați aceste băi des, de 2 ori pe săptămână este suficient. Dacă începeți procedura de recuperare primăvara sau toamna, atunci șansele succesului sunt mult mai mari.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.6 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *