De ce ți se zbate ochiul stâng, de fapt. Toți am crezut altceva până acum

Care sunt motivele pentru care se zbate ochiul stâng
De ce ți se zbate ochiul stâng, de fapt. Toți am crezut altceva până acum

Atunci când ni se zbate ochiul, ne simțim ciudat. Nici nu știm de ce se întâmlă, nici ce să facem când pățim acest lucru. În rândurile de mai jos venim cu soluția și cu explicația motivului pentru care ni se zbate ochiul.

Motivele din spatele spasmaelor oculare sunt multiple, dar și soluțiile

Motivele din spatele zbaterii ochiului sunt multiple. Specialiștii ne explică de ce are loc acest fenomen neobișnuit. Printre ele se număr stresul și oboseala ochilor, fiind și cel mai intâlnit motiv pentru contractarea involuntară a ploapelor. Acest lucru se datorează timpului prea îndelungat petrecut în fața calculatoarelor, telefoanelor sau citind.

Și consumul excesiv de cofeină sau alcool duce la spasme ale ochilor. Ele sunt stimulente ale sistemului nervos și pot duce la contracții violente. Consumate în exces, pot agrava simtomul. Spasmul ploapelor mai este asociat și altor problemle medicale, precum blefarita, conjunctivita, socromul ochiului uscat, alergiile, tulburările neurologice ca distonia sau scleroza multiplă sau leziuni oculare. Și lipsa somnului sau insuficiența lui poate cauza oboseală ce declanșează spasme la nivelul ploapelor. Anxietatea și stresul emoțional sunt și ele periculoase, pentru că afectează sistemul nervos și duce la declanșarea spasmelor mușchilor din zona ploapelor.

Soluțiile sunt la îndemână pentru toți cei care manifestă spasme ale ochilor. Odihna ochilor este cea mai importantă. Atunci când citim sau stăm prea mult în fața ecranelor, este recomandat să facem pauze mici pentru a ne odihni vederea. Și aplicarea compreselor calde ajută la ameliorarea simptomelor. Puteți încerca și exerciții de relaxare, precum mișcarea ochilor de sus în jos sau de la stânga la dreapta, timp de câteva minute, zilnic. Dacă spasmul ochiului este cauzat de o afecțiune medicală, tratamentul poate include aplicarea de comprese calde, picături sau unguente oculare, ori administrarea de antinflamatorii, dar doar după o vizită în prealabil la medic.

Există și unele semnificații speciale pentru zbaterea ochilor. În unele zone se spune că dacă ochiul drept e cel ce se zbate, este pe care să aibă loc un lucru bun, în timp ce ochiul stâng indică opusul. De asemenea, unii oameni cred că ochiul drept anunță o naștere în familie, iar cel stâng, un deces. Altă ipoteză este că dacă ți se zbate ochiul stâng în intervalul 11:00 și 01:00 înseamnă că vei avea musafiri, iar dacă se zbate cel drept, vei fi invitat la o petrecere.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *