Bradul de Crăciun este cel mai puternic simbol al acestei sărbători. Fie că îl împodobești în ajun sau mai devreme, pentru a te bucura mai mult timp de el, este necesar să îl cureți temeinic înainte de a pune decorațiunile. Iată de ce trebuie să dezinfectezi neapărat bradul și cum o poți face foarte ușor!
Tradiția împodobirii bradului este una veche de sute de ani. Dacă în trecut oamenii împodobeau bradul doar în Ajunul Crăciunului, ei bine, în prezent mulți aleg să facă acest lucru încă de la începutul lunii decembrie, pentru a se bucura cât mai mult timp de magia Sărbătorilor.
Dacă alegi un brad artificial, acesta are avantajul că poate sta împodobit chiar și mai mult de o lună fără să își faci griji că se va scutura sau se va ofili. În plus, îl poți folosi an după an, chiar și un deceniu, dacă ai grijă de el așa cum trebuie. În cazul bradului artificial, este important să îl dezinfectezi înainte de a-l folosi, mai ales dacă îl ai deja de ani buni.
Citește și: Ornamente de brad care atrag norocul. Ce nu trebuie să lipsească din pomul de Crăciun
Pentru a curăța bradul de praf și de microbi, amestecă apă cu puțin detergent de vase într-o găleată. Pune un prosop mare pe podea și pune bradul acolo. Desfă-i toate crengile, înmoaie o cârpă în apă cu detergent și șterge fiecare creangă în parte. După ce ai trecut pe fiecare creangă, înmoaie cârpa în apă curată, de data aceasta fără detergent.
Șterge din nou bradul, pentru a elimina urmele de detergent rămase. Dacă nu vrei să folosești detergent, la fel de eficientă poate fi și o soluție făcută din apă și bicarbonat de sodiu. Aceasta va dezinfecta bradul artificial și nu are nevoie de clătire.
Bradul artificial este folosit doar în perioada Crăciunului, în restul anului fiind depozitat fie într-o cutie, fie în pungi de plastic. Indiferent de locul unde este pus, bradul acumulează praf și microbi. Atunci când îl scoți din nou din cutie, unde a stat un an de zile, are nevoie să fie curățat temeinic, pentru a nu provoca probleme.
În cazul în care nu faci acest lucru, praful și acarienii care se acumulează în crengile bradului pot provoca rinite sau alergii respiratorii, mai ales dacă în casă sunt și copii. Din acest motiv, este important ca bradul să fie curat și dezinfectat atunci când începem să agățăm în el globurile, decorațiunile, beteala și luminițele.