De ce trebuie să presari bicarbonat de sodiu peste tocător după ce îl folosești. De regulă, după ce folosim tocătorul, îl spălăm cu detergent de vase. Este metoda prin care cei mai mulți dintre noi aleg să îl curețe de resturi. Și nu este deloc greșit. Totuși, este indicat ca pe lângă spălatul normal cu detergent de vase, să dezinfectăm în mod regulat tocătorul. Iată care este motivul.
Indiferent din ce material este confecționat, că vorbim de lemn sau platic, după fiecare folosire a tocătorului, se produc șanțuri, mai subțiri sau mai groase, pe suprafața sa în urma utilizării cuțitului.
Spalatul fundului de bucătărie cu apă și detergent de vase este obligatoriu. Însă această procedură nu este sută la sută eficientă. Detergentul nu pătrunde suficient de adânc în suprafața tocătorului, ceea ce face ca bacteriile să pătrundă în zgârieturi și crăpături și să ajungă apoi în mâncarea noastră.
De aceea, este important să dezinfectezi în mod regulat tocătoarele, iar o metodă foarte eficientă este să folosești bicarbonatul de sodiu. De asemenea, de mare ajutor îți pot fi și peroxidul de hidrogen sau oțetul.
Bicarbonatul de sodiu are o întreagă paletă de utilizări în treburile din gospodărie. El poate fi folosit inclusiv pentru desfundarea scurgerii chiuvetei de la bucătărie. Metoda este extrem de simplă, eficientă și te scapă de cheltuieli.
Tot ceea ce trebuie să faci este să pui bicarbonat de sodiu cu oțet în chiuvetă și apoi să acoperi cu o cârpă. Așteaptă zece minute, pentru ca ingredientele să acționeze, apoi toarnă apă fierbinte în chiuvetă.
Dacă te deranjează mirosul de oțet, e bine de știut că poți folosi câteva picături de ulei esențial de mentă sau de levănțică. Clătește apoi zona, șterge cu o lavetă curată umedă și vei vedea imediat diferența.
Potrivit specialiștilor, atunci când este ingerată, fasolea eliberează compuși chimici, care interacționează cu compușii chimici eliberați de sistemul nostru digestiv și produc compuși gazoși precum dioxidul de sulf, nitrogenul și metanul.
Putem scăpa de disconfortul balonării cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Iată cum trebuie procedat.
În 2,5 litri de apă în care am pus fasolea la înmuiat, se adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu. Se aduce la fierbere, apoi se dă vasul deoparte și se lasă fasolea în apa respectivă minim 4 ore. Apoi, fasolea se clătește în mai multe ape și se gătește, fără a mai fi necesară schimbarea apei de 2-3 ori.