De ce trebuie să verifici întotdeauna tasta 5 a bancomatului înainte de a scoate banii. Detaliul foarte important pe care ți-l arată

Ce detaliu important ascunde această tastă

Scris de: Daoud Andra

05 Jan. 2023

De ce trebuie să verifici întotdeauna tasta 5 a bancomatului înainte de a scoate banii. Detaliul foarte important pe care ți-l arată

A scoate bani de la bancomat a devenit un gest banal pentru majoritatea oamenilor. Nu toți sunt însă conștienți de pericolul de escrocherii care există atunci când folosesc un ATM. De ce trebuie să verifici întotdeauna tasta 5 a bancomatului înainte de a scoate bani și la ce alte detalii să fii atent.

Cum poți fi escrocat atunci când scoți bani de la bancomat

Bancomatele se regăsesc la orice colț de stradă în prezent și sunt folosite la scară largă, peste tot în lume. Pe cât de utile sunt atunci când ai nevoie de bani cash, pe atât de periculoase pot fi, atrag atenția oamenii legii. Hoții au găsit metode ingenioase de a frauda posesorii de carduri bancare, iar printre cele mai folosite se numără clonarea cardurilor sau copierea datelor de identificare ale acestora.

Pentru a reduce riscul de fraudare, unele rețele EFT le solicită operatorilor să folosească chei unice pentru fiecare bancomat în parte. Specialiștii susțin că nu ar trebui să existe două bancomate care să aibă aceeași cheie. Deși producătorii oferă astfel de chei unice pentru încuietorile fizice ale bancomatelor, doar o parte dintre comercianți le comandă, ceilalți preferând utilizarea unor chei universale.

Citește și: Sunt într-un impas financiar uriaș. Soțul meu a pierdut toate economiile noastre la jocurile de noroc

Înainte de a scoate bani de la bancomat, te poți asigura că riscul de fraudă este minim. În acesc scop, este important să fii atent la câteva detalii de pe interfața ATM-ului, care sunt esențiale. Unul dintre ele este tasta 5.

De ce trebuie să verifici întotdeauna tasta 5 a bancomatului înainte de a scoate banii
Tasta 5 a bancomatului ascunde un detaliu important

De ce trebuie să verifici întotdeauna tasta 5 a bancomatului

Unii escroci falsifică bancomatele și poate fi foarte dificil să îți dai seama că ai de-a face cu un aparat neomologat. Până și meniul este identic cu al bancomatelor originale, însă tastatura nu. Pentru a te asigura că este originală, trage ușor de taste. Dacă acestea se desprind, este foarte posibil ca aparatul să nu fie original și să existe o tentativă de fraudă.

Tasta 5 a bancomatului te poate ajuta, de asemenea, să îți dai seama dacă e sigur să scoți bani de la acel aparat. Această tastă ar trebui să aibă o mică denivelare sesizabilă atunci când o atingi. De asemenea, scrisul de pe tastele numerice nu ar trebui să fie neted, ci puțin ieșit în relief. Dacă cifrele sunt imprimate și nu bătute în taste, cel mai probabil aparatul nu este unul original.

Cele mai sigure locuri de unde putem scoate bani sunt, potrivit specialiștilor, bancomatele instalate în incinta sucursalelor bancare sau la intrate. Multe bănci solicită să folosești cardul pentru a putea deschide ușa și a intra în anticamera unde este instalat bancomatul. În acest fel, se asigură că doar clienții băncii au acces acolo și că nu există riscul ca aceștia să fie fraudați sau chiar jefuiți în timpul retragerii de numerar.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8 1048 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *