De ce ultimul nasture de la sacou trebuie să fie mereu deschis. Când se aplică regula, de fapt

Sacoul este adaosul perfect pentru aproape orice ținută
De ce ultimul nasture de la sacou trebuie să fie mereu deschis. Când se aplică regula, de fapt

De ce ultimul nasture de la sacou trebuie să fie mereu deschis și de ce alte reguli trebuie să mai țină cont bărbații care poartă acest articol vestimentar. Există câteva sfaturi date de specialiști cu privire la felul în care bărbații trebuie să poarte costumul. Întotdeauna a existat o dilemă legată de nasturi, însă, lucrurile sunt mai simple decât cred unii.

De ce ultimul nasture de la sacou trebuie să fie mereu deschis. Detalii mai puțin știute

Sacoul este adaosul perfect pentru aproape orice ținută. Atunci când vorbim de purtarea unui sacou bărbătesc, există o nelămurire legată de nasturi. Există nasturi care trebuie purtați închiși și există un nasture care trebuie să stea întotdeauna deschis. Regula are rădăcini încă de prin anii 1900, de pe vremea regelui Edward al VII-lea.

Deși de cele mai multe ori există o dilemă în ceea ce privește închiderea nasturilor, un lucru este cert. Nasturele de jos trebuie să fie mereu deschis, potrivit shtiu.ro.

În primul rând, regula se aplică în funcție de câți nasturi are sacoul bărbătesc. Există o regulă de bază care se numește uneori, întotdeauna, niciodată, iar dacă sacoul are trei nasturi, uneori îl închidem pe primul, întotdeauna pe al doilea și niciodată pe al treilea.

În cazul unui sacoul cu doi nasturi, cel de-al doilea este întotdeauna deschis. Puțini sunt cei care știu că regula de bază a închiderii nasturilor unui sacou a pornit de la respectul pe care oamenii îl aveau pentru rege.

Cu toate astea, povestea este negată și considerată mai mult un mit, potrivit blogurilor de modă. Regele Edward al VII-lea este cel care a dat naștere purtării sacoului cu ultimul nasture deschis.

Povestea nasturelui deschis al regelui

„Pe vremea când era prinț de Wales acesta s-a îngrășat foarte mult și nu a mai putut să-și închidă naturele de la vestă.

Atunci, din respect pentru el, la vremea respectivă, curtea britanică și toți ceilalți din coloniiile britanice au încetat să-și mai închidă nasturii de jos. Cu timpul asta a devenit o regulă.  Astfel a luat naștere ceea ce mulți designeri consideră teoria edwardiană”, explică specialistul în domeniul vestimentar.

Când a apărut costumul de lounge

Costumul a fost introdus pentru prima oară în 1906. Acesta a fost numit costumul de lounge. Acest articol vestimentar avea trei nasturi, pentru a fi suficient de comod entru bărbații care mergeau la călărie.

Acest gen de costum a înlocuit încet încet, hainele tradiționale de călărie. Cei trei nasturi ai paltoanelor de călărie stăteau sub talie, așa că trebuiau descheiați, astfel încât jacheta să se așeze corect în timp ce cineva stătea pe un cal.

„Edward al VII-lea a decis că și nasturele de sus ar trebui să fie desfăcut, astfel că rămânea doar cel din mijloc să fixeze haina.

Când costumul de lounge a început să devină de zi cu zi, Edward al VII-lea a ținut butonul de jos desfăcut pentru a aduce un omagiu stilului de haină de călărie pe care l-au înlocuit”, potrivit sursei menționate mai sus.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.3 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *