De ce unele persoane nu pot spune Te iubesc, deși pare atât de ușor. Frica de a ne simți vulnerabili sau de a suferi ne poate face să nu mărturisim ușor sentimentele. Iată cum poți să combați aceste rețineri, dacă și ție îți este teamă să arăți ce simți.
A spune că te iubesc uneori nu este atât de ușor pe cât pare. Cele două cuvinte magice nu sunt întotdeauna pronunțate cu aceeași ușurință și fiecare persoană are nevoie de timpul său pentru a le spune persoanei iubite. Fără îndoială, una dintre principalele cauze care îngreunează această declarație este frica. Este ceva irațional și de multe ori nici măcar nu este o teamă reală. Frica de suferință este cea care face de obicei dificilă exprimarea sentimentelor în mod natural. De multe ori acea frică vine după o despărțire dureroasă sau după o infidelitate.
O poveste de dragoste dezamăgitoare poate avea o influență foarte mare pentru următoarele relații pe care le avem. În plus, există momente când acea frică este cauzată de nesiguranța de a spune „te iubesc” prea devreme. Acest lucru se întâmplă de obicei la începutul unei relații, când ambii parteneri încep să se cunoască.
Unul dintre ei poate simți nevoia de a-și arăta sentimentele, dar nu o face. Astfel, celălalt s-ar putea să nu se simtă presat să spună ce simte, dacă nu vrea încă ceva serios. Acea teamă că relația se va schimba din cauza celor două cuvinte poate duce la un blocaj. Pe termen lung, acest lucru poate fi și mai dăunător relației.
Exprimarea dragostei pentru cineva este un risc care trebuie asumat dacă îți dorești cu adevărat să fii liberă. Astfel îți poți exprima sentimentele, nu doar pentru iubitul tău, ci și pentru un membru al familiei.
Nu vei deveni o persoană mai vulnerabilă atunci când exprimi ceea ce simți. Exprimarea emoțiilor nu ar trebui să fie niciodată o sursă de slăbiciune. Mai degrabă este un semn de putere, pe care trebuie să-l înțelegi pentru a fi mai fercită. A spune ceea ce simți, îți oferă mai multă putere. Astfel îți eliberezi sentimentele și ai mai ușor încredere în cineva. Dacă ajungi să fii rănită apoi, nu considera că este din vina ta. Poate exista și o teamă de angajament, care nu ar avea ce să caute într-o relație sănătoasă.
Sunt și persoane care sunt încă prinse în trecut, într-o relație veche. De aceea le este frică să spună că îl iubesc pe cealălalt. Este bine să îți inchei socotelile cu trecutul înainte să te avânți într-o relație nouă.Când nu ești atrasă cu adevărat de actualul partener, înseamnă că nu ești pregătită să ai o relație în acel moment. Cel mai bun lucru în acest caz este să fii sinceră cu tine și apoi cu celălalt. Cu cât vorbești mai devreme, cu atât va fi mai puțină suferință.
Aceasta este una dintre marile îndoieli care ne poate asalta atunci când iubim o altă persoană. Frica de respingere se află de obicei în spatele temerilor de a spune „te iubesc”. Când nu știi dacă acel sentiment este reciproc, este mai dificil să îți arăți dragostea prin cuvinte.
Dar de ce nu schimbi întrebarea în ceva pozitiv? Ce se întâmplă dacă sentimentele nu sunt reciproce? Măcar așa o să-ți dai seama de sentimentele partenerului tău. Dacă el nu simte la fel, poate este cazul să nu îți mai investești atenția în acea relație. Mai ales când actualul iubit nici nu dă semne că ar dori să fie mai implicat.
Citește și cum să îți exprimi nemulțumirile în cuplu, fără să te cerți. Secretul unei relaţii armonioase