De ce Vladimir Putin nu își mișcă niciodată brațul drept. Semnificația puternică a acestui gest

De ce Vladimir Putin nu își mișcă niciodată brațul drept este o întrebare la care oamenii de știință care l-au studiat pe liderul rus au încercat să găsească un răspuns.
De ce Vladimir Putin nu își mișcă niciodată brațul drept. Semnificația puternică a acestui gest

Războiul din Ucriana, care durează de aproape o lună, l-a adus în vizorul întregii lumi pe liderul de la Kremlin. El este acum analizat intens de către specialiști pentru a încerca să anticipeze următorul pas pe care îl va face în războiul pe care l-a pornit. Dar nu a scăpat de ochii vigilenți ai analiștilor nici viața personală a lui Putin și nici comportametul lui în public. Astfel, oamenii de știință au încercat să afle de ce Vladimir Putin nu își mișcă niciodată brațul drept.

Acest gest a atras atenția celor ce s-au încumetat să-l studieze pe fostul agent KGB.  Pe lângă faptul că nu îl mişcă deloc când merge, mersul lui pare să aibă un aspect ușor legănat. De aici și până la primele speculații distanța a fost mică.

De ce Vladimir Putin nu își mișcă niciodată brațul drept. Posibil să aibă legătură cu perioada când era agent KGB

Un studiu publicat în British Medical Journal și preluat de The Guardian în 2015 leagă acest gest misterios de „folosirea de arme” a președintelui rus din perioada petrecută în agenția de securitate sovietică. Studiul, bazat pe vizionarea mai multor videoclipuri de pe YouTube, remarcă faptul că Putin a arătat „o balansare clar redusă a brațului drept”, posibil legată de antrenamentul cu armele pe care l-a urmat când activa în KGB.

„Conform acestui manual, agenții KGB au fost instruiți să țină arma în mâna dreaptă aproape de piept și să înainteze cu o parte, de obicei stânga, permițând probabil subiecților să scoată arma cât mai repede posibil”, se arată în continuare.

Bastiaan Bloem este unul dintre oamenii de știință care au publicat studiul la acea vreme și care a găsit manualul menționat când au încercat să „caută explicații” pentru mersul lui Putin. Asta ar putea răspunde la întrebarea de ce Vladimir Putin nu își mișcă niciodată brațul drept.

Oamenii de știință au detectat același tip de mers și la unii dintre foștii miniștri și confidenți ai lui Putin. De exemplu Medvedev, Serdyukov, Ivanov și Sidorov. Așa că s-au gândit la varianta probabilă a unui model de comportament comun, notează as.com. Este așadar o posibilă explicație pentru care Putin nu își mișcă brațul drept.

Vladimir Putin este la putere de 20 de ani

Vladimir Putin este la putere de peste 20 de ani. Actualul președinte rus a ținut frâiele țării sale ferm, după ce a devenit președintele interimar al Federației în 2000. De atunci a fost reales de patru ori președinte și a ocupat și funcția de prim-ministru între 2008 și 2012.

Înainte de a intra în politică, el a activat în agenția de spionaj sovietică, KGB. În 1975 s-a alăturat Direcției de Informații Externe a Comitetului pentru Securitatea Statului (KGB) din URSS. Aici a rămas timp de 16 ani ca spion al organizației.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
6.5 197 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *