De la cine moștenesc, de fapt, copiii inteligența. Oamenii de ştiinţă au aflat adevărul

Ultimele cercetări au descoperit că inteligența poate fi moștenită într-o măsură definitorie de la unul dintre părinți. Spre surprinderea femeilor.
De la cine moștenesc, de fapt, copiii inteligența. Oamenii de ştiinţă au aflat adevărul

Poate că unii dintre părinți, având copii geniali sau, dimpotrivă, copii care întâmpină greutăți de învățare, s-au întebat de la cine moștenesc, de fapt, copiii inteligența. Ei bine, știința afirmă și confirmă că inteligența se moștenește de la mamă. Mama este cea care transmite genele legate de coeficientul intelectual.

Dar atunci, au apărut alte întrebări. De ce o mamă cu mai mulți copii are unul mai inteligent decât altul?

Cercetătorii spun că inteligența se transmite ereditar. S-a demonstrat deja în nenumărate rânduri că are o componentă ereditară ridicată. Gena inteligenței este localizată pe cromozomul X, după cum a demonstrat omul de știință american Robert Lehrke. Deoarece mama contribuie cu doi cromozomi X, ar avea de două ori șanse mai mari de a o transmite. De atunci au fost efectuate numeroase studii care au stabilit că mama este cea care transmite inteligența copiilor săi, într-un procent mai mare.

De la cine moștenesc, de fapt, copiii inteligența

Demonstrația faptului că mama transmite inteligența la copil s-a făcut în teste pe șoareci. S-au creat șoareci cu doze mai mari de gene materne și șoareci cu mai multe gene paterne. În primul caz, șoarecii s-au născut cu un creier mai mare și un corp mai mic, în timp ce în al doilea caz, șoarecii au avut un creier mai mic, dar un corp mai mare.

De acolo s-a descoperit că, de fapt, creierul are zone cu o majoritate de celule materne și alte zone care au doar celule paterne. Și nu numai: celulele cu gene de origine paternă s-au acumulat în zona creierului care are legătură cu hrănirea, supraviețuirea și sexul, în timp ce celulele de origine maternă s-au acumulat în zona creierului de dezvoltare: inteligență, gândire și planificare. Adică, în mod absolut uimitor, inteligența se moștenește de la mamă și emoțiile de la tată.

Inteligența, influențată și de alți factori

Aceste studii arată că mamele transmit copiilor lor o abilitate, un IQ. De fapt, se estimează că până la 60% din inteligență este moștenită (pe care copilul o poate dezvolta sau nu mai târziu). Dar inteligența nu depinde doar de acest factor, scrie guiainfantil.com. Restul de 40% depind de următoarele:

  • Legătura emoțională care există între părinți și bebeluș. De fapt, copiii care sunt mai atașați de părinți dezvoltă mai ușor capacitatea de a depăși frustrările și rezolvarea problemelor lor.
  • Capacitatea copilului de a se adapta la schimbări.
  • Capacitatea de a rezolva o problemă.
  • Autonomia și independența copilului.
  • Încrederea și stima de sine a copilului.
  • Valori precum efortul, perseverența și angajamentul și interesul copilului pentru învățare.

Pe măsură ce câmpul creierului care activează capacitatea de a rezolva probleme și partea rațională este mai implicată în zona în care se acumulează celulele masculine, sub acest aspect, și tatăl ar avea foarte mult de-a face cu asta. Prin urmare, rezultatul studiului spune că da, inteligența copiilor poate fi moștenită în proporție de 60% de la mamă și 40% determinată de tată. De asemenea, IQ-ul nu este totul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.1 22 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *