Decizia neașteptată a regelui Charles, imediat după moartea Suveranei. „Oamenii au fost vizibil zguduiți de asta”

Măsurile surprinzătoare luate
Decizia neașteptată a regelui Charles, imediat după moartea Suveranei. „Oamenii au fost vizibil zguduiți de asta”

Decizia neașteptată a regelui Charles, imediat după moartea suveranei. În contextul în care birourile Regelui Charles și a Reginei Cosoartă se vor muta la Palatul Buckingham, zeci de angajați de la Clearence House vor fi concediați. Unii dintre ei lucrau acolo de zeci de ani.

Decizia neașteptată a regelui Charles, imediat după moartea Suveranei

Secretari, membri ai biroul de finanțe, echipa de comunicare și personalul casnic se numără printre cei care au primit luni, în timpul slujbei de mulțumire pentru regină, la Catedrala St Giles din Edinburgh, notificarea că posturile lor sunt în pericol, scrie The Guardian.

Cei mai mulți dintre angajați nu se așteptau la o asemenea decizie și au presupus că vor fi transferați în noua reședință a Regelui Charles al III-lea. Dar acest lucru se pare că nu se va întâmpla și au primit preaviz de concediere, lucru care i-a înfuriat pe oameni.

„Oamenii au fost vizibil zguduiți de asta”, a declarat o sursă pentru ziarul britanic.

În scrisoarea primită de la principalul consilier al regelui, Sir Clive Alderton, la care jurnaliștii britanici au avut acces, se precizează:

„Schimbarea rolului directorilor noștri va însemna, de asemenea, o schimbare și pentru gospodăria noastră… Portofoliul de lucrări desfășurate anterior în această gospodărie, care susținea interesele personale ale fostului Prinț de Wales, fostele activități și operațiunile gospodărești, nu va mai fi efectuat, iar gospodăria… de la Clarence House va fi închisă. Prin urmare, se preconizează că nu va mai fi nevoie de posturile cu sediul principal la Clarence House, a căror activitate sprijină aceste domenii.”

Secretarul particular al regelui a declarat că anumiți membri ai personalului care oferă „sprijin și consiliere directă, apropiată și personală” lui Charles și Camilla vor rămâne în funcție.

Va locui sau nu Regele Charles la Palatul Buckingham?

Se așteaptă ca personalului disponibilizat să i se acorde sprijin în căutarea unor locuri de muncă și să primească o sumă de bani, pe lângă minimul regal.

Nu s-a confirmat încă dacă regele și regina consort vor locui în cele din urmă la Palatul Buckingham. În prezent, doar unele părți ale palatului sunt locuibile, acesta aflându-se în lucrări majore care se așteaptă să dureze ani de zile.

Există speculații potrivit cărora regele, despre care se spune că nu ar fi deosebit de atașat de palat, l-ar folosi în scopuri oficiale, cum ar fi recepții, audiențe, învestiri și banchete, păstrând în același timp Clarence House, proprietate aflată în apropiere, ca locuință.

Potrivit bilanțului anual al Clarence House de la începutul acestui an, regele avea 101 angajați cu normă întreagă, în timp ce Regina Elisabeta a II-a avea 491 de angajați.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.3 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *