Delicioase și ieftine: 5 rețete de făcut cu doar două ingrediente

Rețete rapide și delicioase

Scris de: Oana Matei

05 Sep. 2023

Delicioase și ieftine: 5 rețete de făcut cu doar două ingrediente

Gătitul nu trebuie să fie complicat sau costisitor. Cu doar două ingrediente și puțină creativitate, puteți prepara mâncăruri delicioase și rapide. Încercați-le și veți descoperi bucuria și satisfacția de a găti preparate simple, dar gustări memorabile pentru familia și prietenii dumneavoastră. Gătitul nu trebuie să fie o corvoadă, ci o experiență plină de plăcere și gust.

5 Rețete ieftine și rapide cu doar 2 ingrediente

Pentru început, vrem să precizăm că în majoritatea rețetelor aveți nevoie doar de două ingrediente, dar veți vedea și unele care conțin trei sau patru ingrediente adiționale, pentru că este nevoie de puțin ulei pentru a unge, puțin extract de vanilie pentru aromă, puțin îndulcitor… dar acolo sunt două ingrediente de bază, iar restul pot fi opționale, mai ales când vine vorba de arome și îndulcitori.

Prăjitură de ciocolată 

Ingrediente 

  • 3 ouă
  • 180 grame ciocolată neagra sau cu lapte

Cum se prepară: 

Pregătiți tava (se poate face într-o tavă mai mică, pentru a face o prăjitură mai înaltă, dar timpul de gătire va varia) acoperind-o cu hârtie de copt. Încingeți cuptorul la 180 ° C. Separați ouăle, bateți cu un tel sau cu mixerul albușurile spumă, cu un praf de sare. Gălbenușurile, de asemenea, se bat ușor cu o furculiță. Ciocolata se topește pe baie de apă, apoi se lasă la răcorit. După acest pas, ciocolata topită și răcorită se toarnă peste gălbenușuri și se amestecă bine. Albușurile, bătute spumă, se amestecă ușor cu crema de ciocolată. Se toarnă compoziția în tavă și se dă la cuptor pentru 15-20 de minute, dacă doriți ca prăjitura să fie umedă. Dacă doriți să fie mai uscată, mai lăsați prăjitura în cuptor încă 5 minute.

Fursecuri de ovăz cu piure de mere

Ingrediente

  • 100 de grame de fulgi de ovăz
  • 200 de grame de piure de mere

Cum se prepară: 

Pentru această rețetă folosiți mere coapte, dulci pentru a evita adaosul de îndulcitor, dar puteți oricând să reglați gustul de dulce, după bunul plac, fie că este vorba de zahăr, miere sau îndulcitor.

Pregătirea fursecurilor este atât de simplă: spălați și curățați merele de cotor și de sâmburi. Preparați un piure de mere în procesorul de bucătărie. După ce ați tocat merele, adăugați în procesor fulgii de ovăz și continuați omogenizarea. Lăsați deoparte amestecul pentru o oră, cât ovăzul va absoarbe sucul de mere și se va înmuia.

Preîncălziți cuptorul la 200°C. Luați porții din aluat cu o lingură și puneți-le pe tava de cuptor acoperită cu hârtie de copt. Cu baza lingurii se zdrobește formând un strat subțire de aluat. Coaceți fursecurile cu mere cu fulgi de ovăz timp de 20 până la 30 de minute, în funcție de cât de groase le-ați făcut, apoi răciți pe un grătar. Acest aluat este o bază bună de fursecuri de casă și sănătoase, care ne oferă posibilitatea de a face câteva variații, precum adăugarea de extract de vanilie, coajă de citrice rasă, niște nuci, ciocolată etc.

Trufe de ciocolată

Ingrediente

  • 100 de grame ciocolată neagră sau cu lapte
  • 200 de grame cremă de brânză

Cum se prepară: 

Se topește ciocolata pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde. Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu crema de brânză. Compoziția se lasă în frigider pentru 1-2 ore, apoi se modelează biluțe de ciocolată.

Înghețată de banane

Ingrediente

  • 3 banane congelate
  • 2 linguri de unt de arahide

Cum se prepară: 

În robotul de bucătărie se mărunțesc bananele congelate. Crema de banane formată se transferă într-un bol, apoi se încorporează untul de arahide. Puneți compoziția în forme de înghețată și dați la congelator.

Vezi și Deserturi răcoritoare de vară. 3 idei de rețete fără cuptor

Turte de ovăz

Ingrediente

  • 2 linguri de fulgi de ovăz
  • 2 ouă

Cum se prepară: 

Cu o furculiță se bat ouăle cu un praf de sare. Se adaugă fulgii de ovăz și se lasă la hidratat în ou. Turnați amestecul obținut într-o tigaie bine încinsă. Acoperiți tigaia cu un capac și prăjiți până se rumenește. Întoarceți turta pe parte cealaltă și prăjiți-o până este gata. Turta se poate coace și la cuptor, la 180 de grade.

Vezi și Cât trebuie fiert orezul cu lapte, de fapt. Secretul celui mai delicios desert de la bunica

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.5 22 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *