Desertul care face senzație în întreaga lume. Se prepară super rapid și ai nevoie doar de 1 ou

Desertul pentru care ai nevoie doar de câteva ingrediente la îndemână și care este gata în mai puțin de 30 de minute.

Scris de: Daoud Andra

10 Oct. 2022

Desertul care face senzație în întreaga lume. Se prepară super rapid și ai nevoie doar de 1 ou

Atunci când vine vorba despre dulciuri preparate în casă, ne gândim la prăjituri elaborate, care necesită mult timp și efort. Există însă și deserturi care se prepară în timp-record, din ingrediente la îndemână, iar desertul care face senzație în întreaga lume merită încercat.

Desertul rapid, care a cucerit întreaga lume

În timp ce unele prăjituri necesită ingrediente sofisticate și timp îndelungat pentru a fi gata, altele pot fi pregătite în câteva minute. Desertul care face senzație în întreaga lume se prepară foarte repede, iar ingredientele de care ai nevoie sunt unele la îndemâna oricui.

Poți face o plăcintă cu mere la tigaie, simplă, rapidă și delicioasă, cu care îi vei cuceri pe cei dragi. Ai nevoie doar de două mere, însă poți adapta rețeta și folosi și alte fructe de sezon, precum pere, prune sau gutui. În mai puțin de jumătate de oră ai un desert rapid, delicios și aromat, potrivit pentru orice ocazie.

Ingrediente:

  • 2 mere
  • un praf de scorțișoară
  • 30 g unt
  • 60 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 30 ml ulei vegetal
  • 150 g iaurt
  • 140 g făină
  • 8 g praf de copt
Desertul care face senzatie in intreaga lume. Se prepara super rapid si ai nevoie doar de 1 ou
Desertul simplu si rapid care face senzatie in intreaga lume

Mod de preparare:

Merele sunt unele dintre fructele asociate cu toamna, iar plăcinta cu mere este unul dintre deserturile de sezon preferate de mulți. Aceasta poate fi preparată la cuptor sau la tigaie, simplu și rapid. Pentru început, spală merele și curăță-le de coajă. Taie merele cubulețe sau felii, după preferință, după ce ai îndepărtat cotorul și lasă-le deoparte.

Separat, pregătește aluatul pentru plăcintă. Amestecă un ou cu 30 g zahăr și esența de vanilie. Poți folosi mixerul sau telul. Adaugă treptat uleiul vegetal, iaurtul și făina cernută, amestecată cu praful de copt. Vei obține un aluat dens, pe care îl lași deoparte cât timp te ve ocupa de mere.

Într-o tigaie pe foc, pune untul la topit. Adaugă merele, scorțișoara și restul de 30 g de zahăr. Amestecă folosind o spatulă de silicon și când merele s-au călit, toarnă peste ele aluatul făcut anterior. Feliile sau cubulețele de măr trebuie să fie rumenite, ușor caramelizate.

Lasă totul la foc mic, timp de 5 minute, acoperit cu capac. Testează aluatul folosind o scobitoare, iar dacă aceasta iese curată, este momentul să întorci plăcinta. Folosindu-te de o farfurie întinsă sau de capacul de la tigaie, răstoarnă plăcinta și apoi pune-o la loc în tigaie, de data aceasta cu merele în partea de sus.

Mai lasă plăcinta pe foc 5 minute, după care este gata. Las-o la răcit câteva minute, apoi tai-o și servește-o. Poți adăuga înghețată de vanilie deasupra, frișcă naturală sau zahăr pudră.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.6 178 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *