Desertul Reginei Elisabeta a II-a! Care este rețeta prăjiturii Jubileului de platină. A fost concurs național pentru a fi aleasă

Regina Elisabeta a ales care va fi prăjitura Jubileului de platină. Rețeta va intra în istorie
Desertul Reginei Elisabeta a II-a! Care este rețeta prăjiturii Jubileului de platină. A fost concurs național pentru a fi aleasă

Jubileul de platină al Reginei Elisabeta a II-a este în plină desfășurare în Marea Britanie! Suverana devine cel mai longeviv monarh al Angliei, iar în cinstea sa a fost pregătit un eveniment grandios. De asemenea, s-a aflat și care este desertul Reginei Elisabeta și cum se prepară acesta.

Concurs național pentru desertul Reginei Elisabeta a II-a

Ruloul de lămâie al Jemmei a câștigat, astfel că rețeta va intra în istorie. Iată mai jos alimentele de care ai nevoie pentru a face acest desert, pregătit pentru Jubileul de platină al Reginei Elisabeta, potrivit okmagazine.ro.

Pentru rulou: patru ouă bio mari, 100 de grame de zahăr pudră, 100 grame de făină și unt pentru tapetarea tăvii.

Pentru crema de lămâie: patru gălbenușuri din ouă bio, mari, 135 de grame de zahăr, 85 de grade de unt moale sărat, coaja de la o lămâie bio rasă și 80 de mililitri de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă.

Pentru jeleul St Clement: șase foi de gelatină, patru lămâi bio, trei portocale bio, 150 de grame de zahăr pudră.

Pentru cremă: 400 de grame de cremă fină de brânză, trei gălbenușuri din ouă mari bio, 25 de grame de zahăr pudră, o linguriță de amidon, o linguriță de esență de vanilie.

Pentru biscuiții Amaretti: două albușuri din ouă mari bio, 170 de grame de zahăr pudră, 170 de grame de migdale măcinate (hidratate în prealabil și decojite) sau făină de migdale, o lingură de Amaretto, unt pentru tapetare.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Clarence House (@clarencehouse)

Meniul Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 96 de ani, are o alimentație foarte sănătoasă. Darren McGrady, un fost bucătar al Casei regale, spune că regina are obiceiul să consume același tip de alimente zilnic.

Dimineața, Regina Elisabeta preferă un bol cu cereale peste care adaugă fructe asortate. La ocazii speciale se mai răsfață cu omletă și somon afumat. La prânz îi place să servească pește sau pui la grătar. Înainte de a lua cina, reginei Elisabeta îi place să mănânce prăjitură de biscuiți cu ciocolată, alături de ceaiul ei de după-amiază. Uneori ea alege carnea de fazan sau căprioară, însă doar ocazional. La finalul mesei, regina Elisabeta se delectează cu un pahar din cea mai bună șampanie.

Ce face Regina Elisabeta pentru a se menţine sănătoasă

Regina Elisabeta a II-a nu a fumat niciodată. Asta ar putea avea legătură cu faptul că tatăl ei, George al VI-lea, și bunicul ei patern, George al V-lea, au murit la o vârstă fragedă din cauza unor boli legate de fumat. Doarme întotdeauna șapte ore și se trezește la ora 07:30 în fiecare zi. Evită cartofii, orezul sau pastele, preferând mâncăruri precum puiul cu salată.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *