Atunci când te gândești la deserturi, de obicei le asociezi cu niște preparate care nu sunt deloc prietenoase cu silueta. Faptul că au zahăr ne face să stăm departe de ele dacă ținem dietă sau vrem să ne menținem la un anumit număr de kilograme. Din fericire, există câteva deserturi cu puține calorii, ușor de preparat și de care ne putem bucura în orice moment al zilei, cu moderație.
Dacă este preparată în casă, cu puțin zahăr, înghețata poate fi o variantă de desert sănătos și slab caloric. Te poți delecta cu una sau două cupe de înghețată, din când în când, fără să îți faci griji pentru siluetă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se taie banana în bucăți și se pune împreună cu fructele de pădure la congelator. Se bate frișca lichidă cu zahărul, până când se încheagă, apoi se adaugă gălbenușul. Fructele congelate se pun în blender și se mărunțesc, după care se amestecă cu frișca.
Se pune înghețata la congelator timp de o oră înainte de a fi savurată. Gălbenușul de ou are rolul de a păstra textura cremoasă a înghețatei și împiedică formarea cristalelor de gheață.
Citește și: Cât orez se pune la 1 litru de lapte. Greșeala pe care o fac multe persoane, așa obții un desert delicios
O combinație de fructe răcoritoare, de sezon, poate fi oricând o idee bună de desert. Alege fructe precum pepene, caise, piersici și adaugă și câteva cubulețe de ananas, pentru că stimulează metabolismul. Poți servi salata de fructe ca atare sau poți adăuga puțină frișcă sau o cupă de înghețată, pentru un gust mai bun. Ai grijă să nu exagerezi cu cantitățile: o porție de salată de fructe ar trebui să aibă în jur de 200 g.
Un desert simplu de făcut, cu puține calorii, dar foarte gustos. Dacă te-ai săturat de mere ca atare, le poți coace, pentru a obține un desert deosebit. Taie merele în jumătăți, scobește partea cu sâmburii și adaugă o linguriță de nucă măcinată în fiecare jumătate de măr. Presară scorțișoară deasupra, pentru că ajută la detoxifiere, și lasă merele la cuptor până când miezul lor devine moale și ele se rumenesc.
Citește și: Cum trebuie să fie untul ca să-ți iasă cele mai bune deserturi. Greșeala care îți poate strica prăjitura
Dacă îți plac prăjiturile cu ciocolată, aceasta este o variantă dietetică și ușor de preparat.
Ingrediente:
Citește și: Cât timp se lasă brioșele la copt. Detaliul important de știut pentru un desert delicios
Mod de preparare:
Se bau ouăle cu zahărul brun, până când acesta se dizolvă. Ciocolata amăruie se topește la bain marie, iar când este topită, se toarnă peste ouă și zahăr și se amestecă. Se pune și esența de vanilie, după care se adaugă iaurtul grecesc. Ingredientele uscate (făina, cacaoa și praful se copt) se amestecă într-un bol și se adaugă peste cele umede.
Se amestecă totul cu un tel și se toarnă compoziția în forme pentru brioșe sau într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pot pune fructe de pădure proaspete sau alune de pădure în interior. Se coace la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit, timp de 25-30 de minute.