Deserturi răcoritoare de vară. 3 idei de rețete fără cuptor

Preparatele cu care vei cuceri întreaga familie

Scris de: Daoud Andra

16 Aug. 2023

Deserturi răcoritoare de vară. 3 idei de rețete fără cuptor

Vara este anotimpul în care căutăm să pregătim rețete cât mai rapide și care să nu necesite mult timp de gătire. În ceea ce privește deserturile, sunt ideale cele rapide, fără coacere, care au un gust răcoritor și pot fi preparate chiar și în zilele toride. Iată 3 rețete de deserturi răcoritoare de vară, cu care vei cuceri întreaga familie.

Rețete rapide și ușoare de deserturi răcoritoare de vară

Atunci când este cald afară, căutăm să petrecem cât mai puțin timp în bucătărie și mai ales în preajma aragazului. Dacă vrei să prepari un desert la rece, rapid și ușor, cu care să cucerești întreaga familie sau musafirii, avem câteva idei pentru tine. Toate se pregătesc în timp-record și pot fi consumate pe loc sau după câteva ore de stat la frigider.

Înghețată cu fructe

Pentru a obține o înghețată savuroasă și răcoritoare, ai nevoie doar de câteva ingrediente. În câteva minute ai un desert de casă savuros și răcoritor, numai bun pentru zilele cu temperaturi ridicate.

Citește și: Cu ce poți înlocui zahărul în prăjituri. 7 variante sănătoase pe care le poți folosi pentru a prepara deserturile tale preferate

Ingrediente:

  • fructe congelate tăiate în bucăți (banane și fructe de pădure)
  • iaurt grecesc sau frișcă lichidă
  • miere sau zahăr vanilat (opțional)

Dacă alegi să folosești frișcă lichidă, bate-o cu mixerul împreună cu zahărul vanilat până când capătă consistență. Fructele congelate se pun în blender și se mărunțesc. Se amestecă cu frișca bătută sau cu iaurtul grecesc și mierea, până când se omogenizează. Se servește pe loc.

Deserturi răcoritoare de vară. 3 idei de rețete fără cuptor
Înghețată de casă cu fructe de pădure

Tort de biscuiți cu cremă de mascarpone

Un desert cu gust deosebit, pe care îl poți prepara inclusiv pentru ocazii mai speciale, precum o aniversare sau o zi onomastică. Pentru o savoare aparte, ai nevoie de biscuiți speculous sau biscuiți condimentați. Ține cont că acest desert are nevoie să stea câteva ore sau peste noapte la frigider, nu se poate servi pe loc.

Ingrediente:

  • 2 pachete de biscuiți speculous
  • 400 ml frișcă lichidă
  • 200 g mascarpone
  • 80 g zahăr pudră
  • 20 g zahăr vanilat
  • fructe exotice sau de sezon

Citește și: Cum trebuie să fie untul ca să-ți iasă cele mai bune deserturi. Greșeala care îți poate strica prăjitura

Frișca lichidă și brânza mascarpone trebuie să fie reci atunci când prepari crema. Pune-le într-un vas, împreună cu zahărul pudră și zahărul vanilat. Bate cu mixerul câteva minute, doar până când crema capătă consistență. Nu amesteca prea mult, pentru că este posibil să se taie. Dă crema la frigider până pregătești celelalte ingrediente.

Spală și taie în bucăți fructele. Poți folosi banane, portocale, ananas, dar și fructe de sezon precum caise, piersici, vișine. Într-o tavă, pune un strat de biscuiți speculous, un strat de cremă de mascarpone și presară bucăți de fructe deasupra. Continuă astfel până când termini ingredientele. Poți decora cu fulgi de ciocolată. Pune desertul la frigider pentru câteva ore. Biscuiții vor absorbi umezeala din cremă și se vor înmuia.

Cremă de lămâie

Acest desert face furori pe rețelele de socializare, datorită formei de prezentare. Este cremă de lămâie, servită în jumătăți de lămâie. Și acest desert are nevoie să stea la rece.

Ingrediente:

  • 3 lămâi
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 90 g zahăr
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • 40 ml zeamă de lămâie
  • 1 linguriță coajă de lămâie

Citește și: Prajitura Lexy, desertul care face furori printre gospodinele din România. Cum se prepară de fapt, îți vei cuceri toți invitații

Se spală lămâile și se taie pe lungime. Se scoate pulpa cu o lingură, se pasează și se trece prin sită, pentru a obține sucul. Se pune frișca lichidă într-un vas pe foc, împreună cu zahărul și esența. Se aduce la punctul de fierbere și se amestecă până când se topește zahărul.

Se adaugă coaja de lămâie, se strecoară crema și se toarnă în jumătățile de lămâie. Se pune peste noapte la frigider, timp în care crema dulce-acrișoară se va închega.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
6 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *