Destinații de vacanță pentru copii în 2022. Unde îi putem trimite pe cei mici vara aceasta

Destinații de vacanță pentru copii în 2022. Fie că vorbim de munte sau de mare, România pune la dispoziție o gamă variată de locuri perfecte pentru relaxarea copiilor
Destinații de vacanță pentru copii în 2022. Unde îi putem trimite pe cei mici vara aceasta

Destinații de vacanță pentru copii în 2022, pe care nu trebuie să le ratați. Vacanța de vară a venit, așa că, părinții trebuie să aleagă vacanța potrivită pentru micuții lor. În România, există multe locuri frumoase pe care trbuie să le vizitați măcar odată în viață. În cazul în care vreți să planificați vacanța, însă nu aveți o idee ce veți alege, vă prezentăm mai jos câteva idei cu care nu veți da greș.

Destinații de vacanță pentru copii în 2022, care adună anual milioane de turiști

Fie că vorbim de munte sau de mare, România pune la dispoziție o gamă variată de locuri perfecte pentru relaxarea copiilor, dar și a părinților. Iată unde îi putem trimite pe cei mici vara aceasta

Salina Praid

Orășelul se află în comuna Praid din judeţul Harghita. Are temperaturi constante de 14-16 grade C şi este una dintre cele mai mari saline din România. Aici se practică tratamentul subteran al afecţiunilor respiratorii. Salina găzduiește un loc special amenajat de joacă, pentru cei mici. Aici mai găsiți Muzeul salinei, bogat în cristale şi în unelte folosite în exploatarea şi transportul sării. În localitate există şi un ştrand cu apă sărată unde copiii se pot distra în siguranţă. Pentru cei care nu știu să înoate apa, extrem de sărată, îi va ţine la suprafaţă.

Sfântu Gheorghe

Sfântu Gheorghe e locul potrivit pentru familia voastră. Plaja are 30 de km şi este situată la 15-20 de minute de mers pe jos de sat. De asemenea, este relaxant să vă plimbați pe drumurile acoperite cu nisip fin, cu scoici şi ciulini. De asemenea, se poate organiza un curs de bird-watching amator, pentru cei mici.

Cetatea Sighişoarei

În luna iulie este perfect să mergeți la Festivalul Sighişoara Medievală şi să admiraţi cetatea în splendoarea ei.

Destinații de vacanță pentru copii în 2022 Sighisoara

Trupele de teatru sau de muzică medievală îi pot încânta pe copiii fascinaţi de basme. Turnul cu ceas este unul dintre punctele de atracții din zonă.

Vulcanii noroioşi

Pentru cei care ajung în Buzău, pot vizita rapid și Vulcanii Noroioși, pentru că se află în zonă. Vulcanii noroioşi au aceeaşi structură ca şi vulcanii adevăraţi, în interiorul lor producându-se procese similare. Însă, aici vorbim de vulcanii în miniatură. Conurile lor nu depășesc 5 sau 6 m înălțime. Adâncimea de la care este aruncată spre suprafaţă „lava” este foarte mică.

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării sunt aşezate între Porţile de Fier şi Drobeta Turnu Severin. Pe lângă plajă și plămbări cu barca, copiii pot explora peștera Ponicova denumită şi Peştera liliecilor, datorită coloniilor de lilieci, sau Peştera Veterani. Una dintre atracţiile locului este şi Centrul de creştere în captivitate a ţestoasei Herman. Acesta este locul unde turiștii vin annual cu miile.

2 Mai

Dacă în locul muntelui alegeți pentru copii marea, 2 Mai este varianta cea mai bună pentru câteva zile de relaxare. Asta pentru că dintre toate stațiunile de la malul mării, 2 Mai este considerată o zonă liniștită pentru turiști.

Destinații de vacanță pentru copii în 2022 2 Mai

Sătucul de pe malul Mării Negre, aflat între Mangalia şi celebra Vama Veche, este un loc plăcut în care puteţi petrece câteva zile în grupuri de familii cu copii. La 2 Mai puteți veni și cu cortul, mai ales dacă sunteți încântați de aceeastă aventură pe care nu ați experimentat-o.

Sinaia

Sinaia este una dintre cele mai apreciate destinații de vacanță pentru români, dar și pentru străini. În această zonă găsiți renumitul Castel Peleș și Cota 2000. De asemenea, puteți vizita Muzeul trenurilor în miniatură, amplasat în gara Sinaia. Copiii vor fi cuceriți de oraşe în miniatură cu străzi, maşini, tuneluri şi gări în care aşteaptă călători. Sistemul feroviar are peste 200 de metri de şine. De asemenea, 150 de vagoane şi 10 locomotive, depouri, tunele şi viaducte.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *