Detaliul pe care puține persoane l-au observat la rochia purtată de Carmen Iohannis la întâlnirea cu Jill Biden. Momentul viral cu cele două prime doamne

Jill Biden a ajuns în România vineri. Vizita primei doamne a SUA are ca scop susținera refugiaților ucraineni
Detaliul pe care puține persoane l-au observat la rochia purtată de Carmen Iohannis la întâlnirea cu Jill Biden. Momentul viral cu cele două prime doamne

Cele două prime doamne s-au întâlnit sâmbătă, 7 mai, în cadrul unei vizite oficiale a soției președintelui american în România pentru susținerea refugiaților ucraineni.

Asemănare vestimentară între Carmen Iohannis și Jill Biden

Soția președintelui SUA a sosit vineri în România în prima etapă a unui turneu european care include și Slovacia. Jill Biden a aterizat la baza Mihail Kogălniceanu din Constanța. Ea s-a întâlnit cu militarii americani trimiși în misiune aici.

Ulterior, sâmbătă, prima doamnă a Americii a mers la București, acolo unde a fost întâmpinată de președintele Klaus Iohannis și soția sa Carmen. Cele două prime doamne s-au îmbrățișat în momentul întâlnirii și au făcut o fotografie cu buchete de flori în mână, alături de șeful statului. Acest moment devenind viral, imaginea fiind  postată pe contul oficial al președintelui alături de mesajul: „Întâmpinarea Primei Doamne a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, cu ocazia vizitei pe care o efectuează în România”

Jill Biden și Carmen Iohannis au mers ulterior în vizită la o școală publică din București unde s-au întâlnit cu copii români, dar și ucraineni împreună cu mamale lor.

Mesaje ironice pe rețelele de socializare în privința ținutelor purtate de cele două prime doamne

În fotografiile postate în mediul online a ieșit la iveală un detaliu pe care nu multă lume l-a observat.

Coincidență sau nu, cele două prime doamne au avut o vestimentație asemănătoare, în temă cu anotimpul în care ne aflăm. Atât Carmen Iohannis cât și Jill Biden au fost îmbrăcate cu rochii cu motive florale, în ton cu luna Mai, care în limbaj popular se mai numește și Florar.

Imaginile postate de președinte pe contul său de socializare au strâns mii de aprecieri, însă și o sumedenie de comentarii, unele admirative, altele, dimpotrivă, ironice. Multe dintre ironiile utilizatorilor au fost îndreptate chiar spre ținutele primelor doamne. Oamenii au transmis că vestimentația lor ar fi potrivită mai degrabă pentru o cununie civilă, nicidecum pentru o întâlnire oficială de asemenea rang.

„Zici că e poză de la Casa de Cununii Sector 6. Ce rochii”, „Să fie într-un ceas bun!”, „Rochii din alea ieftine de la piață”, „Asta-i rochița de la Înviere? Cu moartea pre moarte călcând!”, sunt doar o parte dintre reacții.

Jill Biden alături de Klaus Iohannis și soția sa, Carmen
Jill Biden alături de Klaus Iohannis și soția sa, Carmen

Cât a costat rochia purtată de Carmen Iohannis

Soția președintelui României a purtat o rochie creație specială a designerului român Andreea Tincu. Obiectul vestimentar este din mătase și a fost realizată în 100% manual. Prețul rochiei purtate de prima doamnă a României se ridică la 2.450 de lei. Ceea ce puţine persoane au observat este faptul că rochia purtată de soţia lui Klaus Iohannis cu această ocazie este o reinterpretare a unei ținute mai vechi din colecția Andreei Tincu. Este aceeași rochie pe care Carmen Iohannis a purtat-o şi în ziua alegerilor locale din septembrie 2020.

Verdictul designerului Cătălin Botezatu

Celebrul creator de modă Cătălin Botezatu a analizat ținutele celor două prime doamne și a fost impresionat de ce a văzut.

”O să fac referire la ambele prime doamne, pentru că, da, din punctul meu de vedere eu sunt de acord cu aceste imprimeuri florale, pentru că se poartă. Sunt amândouă foarte primăvăratice.

Îmi place că au asortat amândouă destul de bine pantofii, se poate și mai bine. La prima doamnă, doamna Iohannis, aș putea spune că pantofii complimentează foarte frumos ținuta.

Atenție când oferiți flori! Nu știu cine le oferă, protocolul de stat… Unei doamne, în general, și când mai vorbim și de prima doamnă, i se oferă anumite flori și niciodată cu ambalaj. În ceea ce privește buchetul primei doamne Iohannis, este un buchet foarte colorat”, a declarat Botezatu, la Antena 3.

Vizita în România este parte a unei deplasări de patru zile pe care Prima Doamnă a SUA o efectuează în ţara noastră şi Slovacia pentru a sublinia angajamentul Statelor Unite pentru refugiaţii ucraineni.

Jill Biden a transmis un mesaj pe Twitter în care a precizat că scopul vizitei sale în cele două state este acela de a „a petrece Ziua Mamei cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele din cauza războiului lui Putin”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
7.5 23 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *