Detergent pudră sau detergent lichid? Care e cel mai potrivit pentru hainele tale

Cum să alegi detergentul potrivit pentru hainele tale
Detergent pudră sau detergent lichid? Care e cel mai potrivit pentru hainele tale

Se găsesc în supermarket tot felul de detergenți, pudră sau sub formă lichidă, iar toate promit că sunt mai bune decât altele. Ce este mai potrivit pentru haine, detergentul lichid sau cel pudră?

Alegerea este destul de dificilă atunci când te afli în fața unui mare raft numai cu detergenți de tot felul. Calitatea produsului are cel mai important rol aici. Însă, ce mai trebuie luat în considerare? De obicei, mașina de spălat standard nu oferă câte un loc special pentru fiecare tip de detergent. Ce e de făcut în această situație?

Detergent pudră sau detergent lichid? Cum alegem ce este potrivit pentru hainele noastre

Cel mai rentabil detergent. Atunci când ai în coș foarte multe rufe murdare și o mașină de spălat cu capacitate mică de încărcare, este indicat să folosești detergentul pudră. Prețul său mai mic per calitate derivă din faptul că acesta este mai ușor de transportat, dar și de fabricat, în comparație cu detergentul lichid. De asemenea, ambalajul detergentului pudră este mai prietenos în general cu mediul înconjurător.

Cel mai bun la temperaturi mici. Există uneori situații în care vrem să spălăm rapid ceva, eventual la programul scurt, de jumătate de oră. Ei bine, acest program presupune spălarea la temperaturi mai mici, motiv pentru care detergentul pudră nu este tocmai alegerea potrivită. Acesta riscă să nu se dizolve complet și să lase pete inestetice pe haine. Detergentul lichid, în această situație, este asimilat mult mai ușor, chiar și în apă rece.

Cel mai bun pentru îndepărtarea petelor. Aici există o varietate de detergent lichid, solid sau capsule care promit că scot instant petele de pe haine. Înainte de a alege detergentul, trebuie să știi ce pată vrei să cureți. Detergentul pudră este mai eficient atunci când e vorba de pete de noroi sau iarbă, în timp ce detergentul lichid scoate petele de grăsime, care sunt cele mai frecvente. Acesta conține ingrediente active și îndepărtează mai ușor petele, având o putere mai mare de curățare.

Cel mai sigur de utilizat la mașina de spălat. Detergentul pudră rămas nedizolvat pot înfunda mașina de spălat, fosa septică și sistemul de drenaj, scrie okmagazine.ro. Acest lucru poate duce la funcționarea defectuoasă a mașinii de spălat. Detergentul lichid se dizolvă foarte repede în apă și este un risc mai mic de formare a reziduurilor.

O variantă care devine din ce în ce mai populară este cea a capsulelor de detergent. Este important să le testezi pentru a-ți da seama ce trebuie să folosești tu pentru hainele tale.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
6.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *