Proaspat eliberat din închisoare, Liviu Dragnea a încercat să se reprofileze, lăsând politica deoparte, și și-a deschis un canal de YouTube. Cea mai mare surpriza a fost atunci când oamenii l-au vazut și în altă ipostază în afara celei cu care erau obișnuiți. Așadar, Liviu Dragnea a trecut de la cosutmul de politician la șorțul de bucătar. Recent, însă, fostul politician a avut parte de o surpriză extrem de neplăcută. Iată ce s-a întâmplat cu emisiunea sa de gătit.
Foarte mulți romani au fost curioși să îl vada pe Liviu Dragnea la cratiță, iar cooking show-ul politicianului a atins în prima emisiune pragul de jumătate de milion de vizualizări. Rețeta cu care a făcut inaugurarea canalului, unde iși etalează talentul de bucătar, a fost mâncare de fasole galbenă.
Deși ne-am fi așteptat ca numarul de vizualizări să crească tot mai mult de la o ediție la alta, emisiunea Bucataria de acasa se pare că înregistrează o scădere considerabilă a audienței. Dacă prima ediție a show-ului culinar online a înregistrat jumătate de milion de vizualizări, de la un episod la altul, interesul românilor pentru emisiunea fostului lider PSD a devenit tot mai mic.
Astfel că, al doilea episod nu a înregistrat nici măcar jumătate din cifrele obținute în prima ediție, reușin să atingă 116.000 de vizualizări. Iar trendul descendent se menține. Cel de-al treilea episod a făcut 50.000 de vizualizări, iar penultimul videoclip a reușit să ajungă la 5.800.
Liviu Dragnea a explicat de curând, în cadrul emisiunii Ego Life moderată de Dana Săvuică, ce l-a determinat să se apuce de gătit. Fostul șef al PSD era cunoscut printre colegii săi din politică drept un pasionat de bucătărie. El a declarat că s-a apucat de gătit din nevoie, în perioada studenției.
Și-a dus însă pasiunea la un alt nivel, iar acum deține un vlog culinar. Liviu Dragnea a măsturisit că prin intermediul acestuia dorește să încurajeze românii să gătească acasă, cu produse de la piață sau de la țărani, care sunt mult mai sănătoase decât cele din supermarketuri.
„Am pornit asta din mai multe motive. Unul reprezintă credința mea că românii pot reveni încet încet la plăcerea de a găti. Să plece de la necesitatea de a găti măcar în weekend. Să înțeleagă că e mai sănătos pentru ei, pentru copiii lor, pentru familie în general să mănânce cât mai puțin din ce se vinde. (…) E o mare provocare. Chiar le respect (n.r. pe celelalte persoane care au vlog culinar). E o mică confuzie, eu nu intru acolo. Eu nu intru să fac bani, să conving producători să mă îmbrace sau să folosesc ceva pentru reclamă. (…) Obiectivul meu este sănătatea românilor, care este din ce în ce mai lovită. Hormonii care se găsesc în multe alimente și care îi transformă pe copii de la vârste fragede. Bolile care au început să se extindă în România… din cauza acelor E-uri”, a spus Liviu Dragnea.