Dezvăluiri bombă în procesul de dopaj al Simonei Halep. Singurul expert român acreditat de circuitul feminin WTA să efectueze teste doping este de părere că fabricanții procesează intenționat substanțe interzise în suplimentele nutritive. Așadar, apar noi informații cu privire la scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep.
Compania care produce suplimente proteice pentru Simona Halep are o cifră de afaceri anuală de 11 miliarde de euro. Specialistul român, care a preferat să face declarații sub anonimat, susține că aceste contaminări ale suplimentelor nu sunt întâmplătoare.
„Contaminările suplimentelor nu sunt întâmplătoare! Fabricantul de suplimente nutritive apelează la tertipul de a introduce substanțe care îmbunătățesc performanța sportivă pentru ca produsele lui să fie cumpărate!”, afirmă specialistul român care a preferat să nu își dezvăluie numele pentru prosport.ro.
Astfel, agenția delegată să identifice posibila contaminare a produselor ingerate de Simona Halep, avocații români și străini angajați de sportivă au o nouă cale de atac pentru a justifica prezența cantității mici de Roxadustat în corpul acesteia pe data de 29 august 2022.
„Substanțele depistate și care conțineau Roxadustat au fost comandate de pe site-uri din China!”, spun cercetătorii care au identificat rarele cazuri de dopaj cu medicamentul răspândit în ciclism.
Acest medicament este ierarhizat în categoria EPO (n.r. eritropoietină), adică: anduranță, celule roșii, oxigenare rapidă, refacere după efort eficientă, mai scris sursa citată.
Compania cu care colaborează Patrick Mouratoglou este cu totul alta decât cea care fabrică suplimentele utilizate de Simona Halep. Aceasta se află într-un orășel a cărui echipă de fotbal a fost prima din Marea Britanie care a bătut pe Real la Madrid. Iar compania elvețiană contractată de Patrick este cel mai mare concurent al primului sponsor avut în carieră de Simona Halep.
„Pulberile energetice, gelurile izotonice, batoanele energizante, tabletele de hidratare nu au etichetate toate ingredientele, unele dintre ele fiind interzise. Cu intenție sau fără intenție, sunt introduse în acele suplimente nutritive. (…) Același produs poate fi găsit în diferite țări atât ca supliment alimentar cât și ca medicament și, de cele mai multe ori, este comercializat sub nume distinct”, a mai explicat expertul român delegat de toate organismele tenisului mondial să efectueze teste doping.
Așadar, pentru a reduce costurile, producătorii ar dezvolta suplimente nutritive, proteine, băuturi de refacere și altele în fabrici de medicamente, acolo unde contaminarea pe liniile de producții se poate produce frecvent.